test
Znaleziono 65 wpisów pasujących do wyszukiwanego hasła "Grupa PGD"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
5 sty (miesiąc temu)
5 sty (miesiąc temu)
Witam, niestety nie ma wątku firmy PGD w filli warszawskiej, więc skopiuję opinie na każdej z innych, oczywiście opisując to co wiem o firmie z Warszawy-ostatnio byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko magazyniera, tak właściwie to kompletuję się tam zamówienia ze skanerem, praca na 2 zmiany, jeden tydzień 6-14, zaś 3 tygodnie od 14 do 22, umowa o pracę na 3 miesiące na najniższą krajową plus premie za ilość wykonanych tak zwanych linii, sama rozmowa bez zastrzeżeń, pewnie z racji tego, że potrzebują pracowników i zarówno kierownik jak i pani prezes przedstawiali firmę jako miejsce najlepsze dla rozwoju i wgl, byłem tam jakieś 3 lata temu na rozmowie i nic się nie zmienia, nie ma tam młodych osób do pracy na magazynie tylko 40 latkowie, pracy bardzo dużo, magazyn wysokiego składowania i nikt nie będzie tam miał koleżeńskiego podejścia-było to widać po rozmowie, zadanych przeze mnie pytaniach i reakcjach osób, które mnie rekrutowały.
użytkownik
07.08.2018 (6 miesięcy temu)
07.08.2018 (6 miesięcy temu)
Odnoszę wrażenie że za moderatorem o nicku Maja kryje się nikt inny jak tylko wredna gębą pana W.S. No ale cóż on może innego mieć do roboty jak tylko węszyć. Co do pracy, jeśli chodzi o magazyn to praca jako robota nie jest zła, w miarę lekka. Natomiast cała otoczka czyli zarządzanie tym wszystkim które praktycznie tu nie istnieje, jest do bani. Wszystko na wariata, byle złożyć i wypchnąć za bramę a dalej to jakoś będzie, najwyżej klient zwróci i kierowca przywiezie z powrotem. Podsumowując praca w PGD jest dla ludzi którzy mają totalnie wyrabane na wszystko lub dla tzw. wielbicieli i towarzyszy guru W.S.
użytkownik
24.07.2018 (6 miesięcy temu)
24.07.2018 (6 miesięcy temu)
Skoro tak negatywnie wypowiadają się na tym forum pracownicy PGD to dlaczego jeszcze tam pracujecie? Szczekać na forum każdy potrafi, ale postawić się kierownictwu to już żaden. Pracowałem tam jakiś czas i zdążyłem poznać stamtąd wiele osób. Mało to było takich, co za rogiem pomstowało na W.S; ale jak przyszło co do czego to "tak, tak panie kierowniku, oczywiście panie kierowniku".
P.S. Nigdy wcześniej nie pracowałem w gorszej firmie. Taka jest moja prywatna opinia. Pozdrawiam kołchoz ;)
użytkownik
05.07.2018 (7 miesięcy temu)
05.07.2018 (7 miesięcy temu)
Tak występują plusy jak pracuje się w PGD że wychodzisz 5:40 a wpisujesz się do 5:00 czyli 40min zabrane złodziejstwo ale jak to mówi kierownictwo oddamy wam to 40min tylko nigdy nie zostaje oddane cóż jednym słowem to jest zlodziejstwo
użytkownik
03.04.2018 (10 miesięcy temu)
03.04.2018 (10 miesięcy temu)
Kto jako pierwszy podzieli się opinia o tym pracodawcy? Jest godny polecenia? Prowadzi obecnie rekrutację? Nie znalazłam nic na stronie.
użytkownik
20.02.2018 (11 miesięcy temu)
20.02.2018 (11 miesięcy temu)
Zapomnijcie o tej firmie jeśli chcecie tu pracować !!! powtarzam dajcie sobie spokój !
w biedronce lepiej zarobicie ! tu tylko nerwicy się nabawicie !
na początek dostaniecie całkiem dobrą propozycje potem was z-aneksują !!!
co oznacza że po okresie próbnym dostaniecie aneks do umowy POGORSZENIE WYPŁATY!!!
i tak co roku aż wycisną z was nawet chęć do życia! szantażują że jak nie podpiszesz to tak jak byś się sam zwolnił ! pracuje się po 8,5 godziny masz teoretycznie 45 min przerwy o której sie nie mówi i rzadko kiedy na nią będziesz miał czas ! Plany o których mówią na początku są piękne, nawet kierownicy muszą kłamać nowym pracownikom bo są terroryzowani przez dyrektorów których terroryzują dyrektory wyżej !z tąd nazwa Polska Grupa Dyrektorów kierownik nic tu nie może !!! chłopiec do bicia więc musi wam naobiecywać złotych gór bo inaczej jego wyleją ! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ !!!!!! Progi do przerobienia po której jest premia są nie OSIĄGALNE!!! jak się jakimś cudem nawet uda to zaraz podniosą ! nadgodziny chętnie zostań tylko nie klikaj ! w systemie że zostałeś po godzinach! najgorzej mają doradcy gwarantowana wizyta u psychiatry po roku pracy !!! praca dobra jak ktoś chce ciągnąć zwolnienia lekarskie :) lepiej płacą na zwolnieniu niż w pracy :)
użytkownik
02.11.2017 (rok temu)
02.11.2017 (rok temu)
Zgadzam się w 100%
Tzw Polska Grupa Dyrektorów kombinujacych by właściciele się nie dowiedziedzieli o ich przekrętach i braku wyników .
Żenada...
użytkownik
18.10.2017 (rok temu)
18.10.2017 (rok temu)
Tak klamia jak zawsze , a w PGD bez wiekszych zmian.
użytkownik
17.10.2017 (rok temu)
17.10.2017 (rok temu)
https://www.olx.pl/oferta/magazynier-kokotow-kolo-krakowa-darmowy-transport-CID4-IDptT3W.html#e755d4eccc
Przez agencje pracy trzeba szukać pracownika za takie pieniądze?
To teraz chyba zmieniło się coś w PGD, skoro piszą o sztywnych godzinach od do ;)
HAHAHAHAHA :-)
użytkownik
03.10.2017 (rok temu)
03.10.2017 (rok temu)
Witajcie. Wiele pytacie na temat Grupy PGD a konkretów jakoś nie widać...
Jako długoletni pracownik firmy przedstawię Wam kilka faktów na ten temat. Sami zdecydujcie czy w takiej grupie watro pracować. Grupa PGD jest typową korporacją, posiada pewne plusy ale też wiele minusów. Na pewno jest to stabilna firma na rynku, wypłaty zawsze na czas. Cała kasa jest "na papierze" a nie w kopercie czy w innej formie. Przejdźmy do konkretów. Wypłata zależna od wyników, podstawę na większości stanowiskach dają około 1900zł netto. Zwykli pracownicy np. mechanik, sprzedawca, doradca, finanse czy ubezpieczenia rzadko mają 3000tys zł, realnie około 2500 na rękę. Ta sytuacja dotyczy wszystkich salonów w Polsce! Benefity w ogłoszeniach o pracę są pięknie ubarwione!!! Tanio auta NIE kupisz. Jest taki benefit, który nazywa się "Autonówka", możesz wynająć samochód na rok, np za Focusa zapłacisz prawie 600zł za miesiąc, za Nissana 900zł na miesiąc. Czyli tyle ile trzeba zapłacić za zwykły kredyt! Spotkania integracyjne są uzależnione od stanu finansowego danego oddziału i polega to na wyjściu np. na piwo, Wigilia jest co roku. Bezpłatna opieka medyczna (podstawowe usługi) są w Lux-Medzie. Jest też karta na siłownię lub basen jednak prawie nikt z tego nie korzysta bo nie ma na to sił i czasu. Inne benefity to bzdura bo za większość musisz zapłacić. NIE MA paczek na święta, NIE MA żadnych bonów na koniec roku, NIE MA wczasów pod gruszą ani innych dodatków urlopowych!!!
Duży problem w firmie to odbiór nadgodzin, takie coś praktycznie nie istnieje! Robocza dniówka wszędzie ma 8,5godziny, tak jest w umowie. Masz płacone tylko za osiem godzin a te pół to bezpłatna przerwa, której pracownik nie jest w stanie wykorzystać. Czyli realnie pracujesz pół godziny więcej. Soboty w większości są nie do odbioru. Pracodawca twierdzi, że dzięki sobotom i dłuższemu zostawaniu w pracy masz więcej kasy. Poza tym trzeba przyjść wcześniej do pracy i zostać dłużej jak jest taka potrzeba. Realny dzień pracy wielu pracowników to dziewięć godzin za które nikt nie płaci.
Praca jest ciągle pod presją czasu, stres jest wszechobecny. Co roku jest przeprowadzana analiza potencjału pracownika i na jej podstawie masz podwyższone progi dot. premii. Co chwilę masz więcej i więcej obowiązków. Wszyscy robią wszystko. Dotyczy to wszystkich oddziałów w Polsce. W jednym może jest trochę lepiej a w innym gorzej. Dlatego też stale szukają pracowników, jest duża rotacja bo ludzie nie wytrzymują presji i nadmiaru obowiązków. A poza tym jeśli na początek dają 1800zł na rękę to już kpina. Rozmowa kwalifikacyjna jest tak przeprowadzana, że kandydat myśli, że firma jest cudowna. Ale na obietnicach i pięknych słowach się kończy. Niektórzy czytający ten post może zaprzeczą, że tak jest. Ale sami się przekonacie jak jest naprawdę.
Podsumowując, firma stabilna, zorientowana na sukces... czyli wyzysk pracownika.
użytkownik
22.09.2017 (rok temu)
22.09.2017 (rok temu)
@Najemnik - dziękuję za Twoją odpowiedź. Wspominasz, że Polska Grupa Drogeryjna zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę - to bardzo cenna informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy. Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu pracy w danej firmie. A czy oprócz podstawowego wynagrodzenia + premii o których wspominasz, firma zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnej opieki medycznej? Wszelkie konkretne i merytoryczne uwagi będą cenną wskazówką dla innych użytkowników, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w PGD.
użytkownik
18.08.2017 (rok temu)
18.08.2017 (rok temu)
@zmeczony pracownik - czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Polskiej Grupie Drogeryjnej? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Czy wynagrodzenie jest regularnie wypłacane? Czy jest możliwość zatrudnienia w ramach umowy o pracę? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w PGD.
użytkownik
08.08.2017 (rok temu)
08.08.2017 (rok temu)
Uwaga promocja! Pracowniku PGD, jeśli przyprowadzisz do firmy nowego pracownika otrzymasz 150 zł! Autentycznie :-) Już nawet Ukraińcy mają dość tego kołchozu, skoro stamtąd się zwalniają. A ogłoszenia o pracę wiszą już chyba na każdym możliwym portalu ;-)
użytkownik
03.08.2017 (rok temu)
03.08.2017 (rok temu)
Czy ktoś pracował jako Kierownik Salonu Samochodowego? Jak wygląda taka praca? Wyrażając swoją opinię pomagacie osobom, które chcą się zatrudnić.
użytkownik
16.05.2016 (2 lata temu)
16.05.2016 (2 lata temu)
jeśli teraz nadal szukacie pracy to polecam jako Specjalista ds. Sprzedaży Ubezpieczeń i Produktów Finansowych.
użytkownik
01.05.2016 (2 lata temu)
01.05.2016 (2 lata temu)
NIE CHCĘ NIKOGO OBRAŻAĆ KTO TAM PRACUJE, ALE POZIOM OBSŁUGI PRZEZ PH SZCZEGÓLNIE PRZEZ PANIĄ MAGDĘ.G.JEST ŻENUJĄCO NISKI.WSPÓŁPRACUJĘ Z PGD OD WIELU LAT I NIGDY KULTURA OSOBISTA, KOMPETENCJA I INTELIGENCJA PRACOWNIKÓW NIE BYŁA NA TAK NISKIM POZIOMIE.WIDOCZNIE FIRMA SCHODZI NA PSY.SZKODA :(
użytkownik
17.03.2016 (2 lata temu)
17.03.2016 (2 lata temu)
wydaje mi się @boguś, że ciężko będzie z przyjęciem pracownika na takie stanowiska bez doświadczenia...nie jest to wcale taki łatwy rynek, a osoba doświadczona powinna sobie z nim poradzić
użytkownik
15.03.2016 (2 lata temu)
15.03.2016 (2 lata temu)
nie wiem czy to takie proste @menoro, od kierowników handlowych wymagają nie tylko 2 lata doświadczania w sprzedaży samochodów nowych ale i doświadczenia w zarządzaniu zespołem handlowym
użytkownik
13.03.2016 (2 lata temu)
13.03.2016 (2 lata temu)
Słyszałem właśnie że ze sprzedawcy samochodów można awansować na kierowników handlowych @mix, były takie przypadki więc warto spróbować, bo pieniądze dobre
użytkownik
08.03.2016 (2 lata temu)
08.03.2016 (2 lata temu)
bruno, PGD przecież w niektórych miejscach ma MONOPOL na serwis, sprzedaż części czy sprzedaż pojazdów. Warto się u nich zakręcić, tym bardziej że możliwości awansu są SPORE.
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "Grupa PGD"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Kierowca Bytom

Katowice

Konin

Kierowca Kąt

Pruszków

Szczecin

Częstochowa

Władysławowo

Kielce

Kierowca Kielce

Bytom

Radom

Rzeszów

oferty pracy agencja gliwice plac Piastów odrzanskie Krosno czesci Dział Piotrowice Myślenice apteka Police

Police

Kłodzko

Kraków

Jarosław

Radomsko
Działdowo

Mława

Grzędy Starachowice

Leszno

Świnoujście

Kurier Warszawa

sanden Polkowice

Polkowice

Krosno

Kierowca katb Wrocław

Toruń

Tczew

Asystentka stomatologiczna Białystok izoblok Chorzów animator pieniadza Centrum
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin