test
Znaleziono 17 wpisów pasujących do wyszukiwanego hasła "SSB"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
21.08.2018 (5 miesięcy temu)
21.08.2018 (5 miesięcy temu)
dokladnie....wszystko zalezy od dzialu...i tez SA (team leadera).

u nas rotacji prawie brak (no chyba, ze ciaze), ale nie jestesmy FA (uff!)

SSB polecam, ale probujcie do innych zespolow niz FA i bedzie Wam na prawde bardzo dobrze!
użytkownik
13.08.2018 (6 miesięcy temu)
13.08.2018 (6 miesięcy temu)
I niestety, ale w SSB jest duży problem, żeby się wybić. Ciężko jest tutaj awansować, ciężko jest tutaj coś osiągnąć.
To jest dobre miejsce na zdobycie doświadczenia zaraz po studiach. Chyba, że komuś pasuje to co ma i nie oczekuje więcej od życia.
użytkownik
26.07.2018 (6 miesięcy temu)
26.07.2018 (6 miesięcy temu)
Prawda jest taka, ze trzeba sie bardzo postarac, aby Cie wyrzucili z SSB. Na spokojnie, jesli praca Ci sie podoba, ale masz problemy ze zdobywaniem wiedzy, bo faktycznie czesto sie zdarza, ze bardziej doswiadczobe osoby sa tak zarobione, ze nie maja czasu aby poswiecic go wiecej nowo zatrudnionym osobom, to porozmawiaj ze swoim managerem albo officerem. ;) Popros o mentoring, o wsparcie. Moze pomysl o zmianie dzialu? Sa zespoly, ktore maja scisle godzinowe deadliny jak Pricing, FA, ale sa tez takie, w ktorych praca plynie spokojniej i masz tam wiecej czasu na zorientowanie sie co i jak ;) U nas w dziale kazdy moze liczyc zawsze na wsparcie i pomoc, mimo tego, ze czasami brakuje rak do pracy, ale to chyba tez kwestia tego, ze jestesmy zgranym zespolem. Czasami jak czytam opinie ludzi na forach, to zastanawiam sie czy faktycznie pracujemy w tej samej firmie. Ok, nie zawsze jest kolorowo, ale tez nie moge powiedziec, ze jest jakos specjalnie zle :) Zaryzykuje stwierdzeniem, ze lubie swoja prace, a troche korporayjnego doswiadczenia mam juz za soba ;)
użytkownik
06.07.2018 (7 miesięcy temu)
06.07.2018 (7 miesięcy temu)
Witam,
Praca w SSB ma swoje zalety ale nie jest wolna od wad. Pracuje juz kilka lat I wciaz mnie cos zadawala, zaskakuje I zawodzi. Nie mniej jednak wciaz pracuje. Za duzo pisania. Nie jest zle. Jakby co sluze rada:)
użytkownik
25.04.2017 (rok temu)
25.04.2017 (rok temu)
Luzik, osoby powyżej 30-ki też są w SSB spotykane. Ja z reszta się sam do takich zaliczam.



Odpowiadając na pytania innych, na odpowiedź odnośnie zatrudnienia czekałem ok. 2 tygodni .
użytkownik
11.02.2017 (2 lata temu)
11.02.2017 (2 lata temu)
Drogie Koleżanki i Koledzy ze SSB, udało mi się do waszej zacnej grupy dołączyć, praca naprawdę nie najgorsza, szczęśliwie trafiła się ciekawa i widzę siebie dalej z aktualnym zakresem obowiązków. Natomiast manager i buddy są raczej mierni, skład osobowy reszty działu może i w porządku, ale to nie oni mają największy wpływ na moją pracę, zaś manager sprawia wrażenie jakby chciał walczyć ze wszystkimi niżej w hierarchii i to zupełnie bez powodu. Mówiąc szczerze, już widzę jak robi problemy w przyszłości, tak jak aktualnie to czyni wobec innych. Nie mam zamiaru go codziennie znosić.

Dlatego mam do Was pytanie, po jakim czasie można najwcześniej zmienić dział, przykładowo na taki sam, równoległy, obsługujący tylko inne kraje. Czy trzeba tą zmianę konkretnie umotywować? Są jakieś konsekwencje przy podaniu określonych powodów? Z przyczyn oczywistych nie stawiam tych pytań w moim dziale.
użytkownik
03.01.2017 (2 lata temu)
03.01.2017 (2 lata temu)
na jakie stanowiska w big4 można aplikować po roku/dwóch jako FA w SSB?
użytkownik
26.12.2016 (2 lata temu)
26.12.2016 (2 lata temu)
na jakie stanowiska w big4 można aplikować po roku/dwóch jako FA w SSB?
użytkownik
23.12.2016 (2 lata temu)
23.12.2016 (2 lata temu)
Pracownicy SSB, jakie są wasze opinie o stanowisku Compliance Analyst?
użytkownik
22.11.2016 (2 lata temu)
22.11.2016 (2 lata temu)
Aplikowałem na stanowisko FA part-time pod koniec października, rozmowa z Indii po prawie 2 tygodniach od aplikacji. Ja miałem tylko jedną rozmowę, pytania:

- dlaczego chcę pracować w SSB, sytuacje kiedy byłam pod presją czasu, kiedy miałam jakiś deadline, czy wolę pracować indywidualnie czy w grupie

- pytania finansowe: co to jest fundusz inwestycyjny i jego rodzaje, financial statement, balance sheet

Po kilku dniach mail od tej samej rekruterki z proponowanym terminem rozmowy w biurze, około tydzień później. Na rozmowie f2f bardzo sympatyczni państwo, pytali o:

1. po polsku: pytania o motywację, czemu SSB, pytania sytuacyjne podobne do tych z rozmowy telefonicznej, pytanie o leadership w grupie, rozwiązywanie problemów

2. po angielsku: fundusze, dużo pytań dot. bilansu, akcje, obligacje, sprawozdanie finansowe, różnice między opcjami a futures

3. po polsku: pytania organizacyjne typu kiedy mogę zacząć itd.

Po 5 dniach od rozmowy informacja o zatrudnieniu. Z mojej strony jak dotąd wrażenia pozytywne.
użytkownik
26.10.2016 (2 lata temu)
26.10.2016 (2 lata temu)
Czesc Karola,

Depostiary Analyst to moja dzialka...

Pracowalem na tym stanowisku w SSB w Luxie, w Gdansku z tego co mi bylo wiadomo zostal stworzony support team czyli ludzie ktorzy beda de facto pomagac Luxowi i robic troche niewdzieczna ale pewna prace.

Depositary Bank jak sama nazwa wskazuje odnosi sie do banku jako depozytariusza, czyli opiekuna assetow i securitow swoich klientow.

Co w przypadku SSB jest wazne to dwie dyrektywy ktore wprowadzone w zycie troche wywrocily do gory nogami zycie takich bankow... mianowicie dyrektywa AIFMD ora UCITS V

Jesli troche na ten temat poczytasz to duzo ci to pomoze... poza tym takie firmy jak PWC, Deloitte i inne zamieszczaja na swoich stronach prezentacje ktore jeszcze bardziej obrazowo ci to wyjasnia...

A chodzi o to ze bank depozytariusz przez te dwie dyrektywy jest zobowiazany do pilnowania sprawdzania assetow klienta... w roznych przypadkach odpowiada finansowo za straty jakie takie assety poniosly... to juz opisuja okreslony punkty w tych dyrektywach...

Na twoja prace bedzie sie skladalo puszczanie makr dla danych funduszow i sprawdzanie czy poszczegolne elementy takie jak NAV, sub, redempcje i inne sa zgodne z tzw. ustaleniami czyli widelkami i czy sa pewne bledy, opoznienia lub brak wyjasnien...

Bedziesz musiala na tej podstawie albo slac maile z zapytaniem do danego teamu albo raportowac to do Luxa... wiec nie jest to zadna NASA science wiec mozesz sie wyluzowac...

Szkolenia jesli cos to beda albo w Luxie albo w Krakowie...

Praca nie jest wymagajaca bo bedziesz musiala przeleciec kilka makr dla danego funda...

Informacji na necie jest mnostwo ale tak jak pisalem na poczatku najwazniejsze sa te 2 dyrektywy a najlepiej opracowania do niej, bo dyrektywy to jeden wielki belkot prawniczy ;)

Na pewno lepiej trafilas niz do fund accountingu i nie bedziesz musiala w stresie klepac macra na konkretna godzine zeby wypuscic nav ;)

Powodzenia
użytkownik
10.02.2016 (3 lata temu)
10.02.2016 (3 lata temu)
no właśnie, czytają opinię @SSB wydaje mi się, że to pracownicy popełniają błąd, obijając się. Właściciele czy kierownictwo powinni na to wpłynąć, a zapanuje jakiś porządek.
użytkownik
03.02.2016 (3 lata temu)
03.02.2016 (3 lata temu)
@SSB no moze i tak pare razy sie zdazylo..no ale przeciez to od razu nie swiadczy zle o firmie takie jest moje zdanie, wazne przeciez zeby wypłacali..
użytkownik
09.01.2016 (3 lata temu)
09.01.2016 (3 lata temu)
Pracowałem w firmie i muszę powiedzieć ze nie maja w ogóle pomysłu.
Tak szczerze mówiąc w ogóle nie ma tam jakości ani wiedzy.
Pracują tam ludzie którzy tylko potrafią kopiować ponieważ nawet nie wiedza o co dokładnie chodzi w tej zabawie.
Towar kupują u jakiegoś Chińczyka w Koln ....Hualing LU GMBH
to którego tez należy tak zwana firma SSB, sa to chińskie stoły...totalne gówno, ale to wynika własnie z kopiowania i naturalnie małej wiedzy która maja!
Baier to wiertnice z plastyku i uwaga ponieważ jest to wpadka!!!!!!!
Żaden profesjonalista na tym nie pracuje!!
Widać jaka była zmiana firmy z Flexmann na Wolfmann ......ale pomysł
Teraz nazywają się Baier-Team!!!!!!!!!!!Śmiech na sali........

To kto w końcu tam płaci pensje Baier, Flexmann czy Wolfmann?
Dobrzy oszuści!!!!
użytkownik
16.12.2015 (3 lata temu)
16.12.2015 (3 lata temu)
Wielkie dzięki @Ola i @Aleksandra bardzo pomocne te wasze opinie :) Ja się zastanawiam nad stanowiskiem Trade Support Analyst, niestety nie napisali co oferują. Zgaduje, że praca jest przyjemna i dochodowa, bo przecież SSB to dobra i światowa firma
użytkownik
14.10.2015 (3 lata temu)
14.10.2015 (3 lata temu)
zarobki są bardzo słabe. W systemie czterobrygadowym, przy pracy z takimi chemikaliami zarobki powinny być 100%wyższe. Nie zanosi sie jednak na rychłe podwyżki. Pan Kalwat przy wmurowywaniu kamienia pod inwestycje nowego kauczuku(SSBr) udzielił wywiadu w którym powiedział ze jeżeli spółka będzie przynosić zyski również płące pracowników zostaną podwyższone. 2014 roku zysk netto wyniósł ponad 2mld zł w płace pracowników zostały podniesione o 60 zł...brutto! nie doceniają nas wogóle. "Związki" też w tym kierunku nic nie potrafią zrobić, w sumie co mogą jeżeli przewodniczące związkó są opłacani przez firme...śmiech na sali. Czekac i liczyć na cud czy szukać innej pracy...
użytkownik
04.06.2015 (3 lata temu)
04.06.2015 (3 lata temu)
Myślę, że jeżeli ktoś jest w stanie interesować się na bieżąco rynkiem to nie powinien w aden sposób bać się takiej rozmowy ze State Street Bankiem. Co prawda jest to dosyć specyficzny bank, ale ma spore perspektywy. Pracownicy jeżeli będą chcieli to też mogą zdobyć odpowiednie doświadczenie w firmie i próbować sił gdzieś dalej, a może rozwijać się w SSB... w końcu warunki mają niezłe.
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "SSB"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Garwolin

Kierowca Bytom

Katowice

Konin

Kierowca Kąt

Pruszków

Szczecin

Częstochowa

Władysławowo

Kielce

Kierowca Kielce

Bytom

Radom

Rzeszów

oferty pracy agencja gliwice plac Piastów odrzanskie Krosno czesci Dział Piotrowice Myślenice apteka Police

Police

Kłodzko

Kraków

Jarosław

Radomsko
Działdowo

Mława

Grzędy Starachowice

Leszno

Świnoujście

Kurier Warszawa

sanden Polkowice

Polkowice

Krosno

Kierowca katb Wrocław

Toruń

Tczew

Asystentka stomatologiczna Białystok izoblok Chorzów
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin