test
Znaleziono 61 wpisów pasujących do wyszukiwanego hasła "Skrivanek"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
01.05.2018 (9 miesięcy temu)
01.05.2018 (9 miesięcy temu)
@freelancer_od_10_lat Rozumiem, że warunki płacowe w firmie Skrivanek nie były dla Ciebie satysfakcjonujące, ale może firma poza zarobkami oferowała coś więcej? Pracując dla firmy w branży tłumaczeniowej, nie musisz się martwić o ciągłość zleceń, dla nowych tłumaczy, to na pewno wygodna sytuacja. Co o tym myślisz? Czy według Ciebie, łatwo będzie znaleźć firmę z tej branży, oferującą lepsze wynagrodzenia?
użytkownik
23.04.2018 (9 miesięcy temu)
23.04.2018 (9 miesięcy temu)
Witam.
Po ponad dziesięciu latach kariery tłumacza-freelancera postanowiłem po raz drugi podejść do firmy Skrivanek.
Oto informacje, jakie otrzymałem od miłej pani z Działu Rekrutacji/ Kontroli Jakości:

Cyt.: "Na okresie próbnym kandydaci otrzymują 0,065 PLN (red. netto) za słowo źródłowe.
Po pomyślnym przejściu okresu próbnego, podpisujemy z kandydatami umowę o współpracy stałej i wtedy stawka wynosi min. 0,075 PLN za słowo źródłowe. "

Jak już ktoś napisał prawdziwe KORPO. Bezduszna maszyna o szerokich gąsienicach, zgniatająca wszystko na swojej drodze :)
Te stawki za słowo dają w przeliczeniu nie więcej niż 15-16 zł netto za 1800 zn. ze spacjami. Nawet przy regularnym "rąbaniu" 15-20 stron przeliczeniowych dziennie, po zapłaceniu podatku dochodowego nie da się tak prowadzić działalności gospodarczej. Do tej pory myślałem że marne biura płacą 10 groszy a trochę lepsze 12-14 groszy netto. To jest dumping w czystej postaci i żerowanie głównie na młodych ludziach. Radzę szukać pieniędzy gdzie indziej. Wspieranie takiego "byznesu" to przyczynianie się do niszczenia rynku tłumaczeń.
użytkownik
12.04.2018 (10 miesięcy temu)
12.04.2018 (10 miesięcy temu)
Odkąd pamiętam, rodzice wołali do mnie inaczej, więc wyjaśniam iż nie jestem Magdą :)
użytkownik
12.04.2018 (10 miesięcy temu)
12.04.2018 (10 miesięcy temu)
Dzień dobry, wyjaśniam, iż opinia nie jest kupiona, nawet nie wiedziałam że jest taka opcja ;) jak to bywa w wolnym kraju, każdy ma prawo pracować gdzie jest im wygodnie, ja już swoją pozytywną opinię o firmie Skrivanek wyraziłam. Ciekawe jaka to konkretnie konkurencja jest taka hojna i jakie wspaniałe warunki współpracy oferuje. Dla chętnych polecam, niechętnym życzę powodzenia u konkurencji, która z pewnością nie zbankrutuje mając takich dostawców :)
użytkownik
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
Z zaciekawieniem obserwuję wątek, bo sama zastanawiam się czy nie podjąć współpracy. Jak dobra opinia - to na pewno kupiona, jak zła - to z kolei brakuje merytorycznego argumentu, za to są dwie klątwy i capslock. Szkoda, bo chyba wątek ma posłużyć konstruktywnej wymianie zdań między tym co szukają a kończy się na dwóch biegunach. Słowem - wątek, jak każdy inny.
użytkownik
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
Myślę, że opinia napisana jest przez niejaką Magdę... - czyli jest to zwykła manipulacja prawdą.
użytkownik
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
Oszuści - widać że opinia spreparowana. Niech szanujący się tłumacze omijają to bagno!!!
użytkownik
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
11.04.2018 (10 miesięcy temu)
Albo opinia jest kupiona, albo masz niezwykłego farta. Skrivanek opłaca swoich pracowników znacznie gorzej niż konkurencja. Ta firma NIE liczy się z dostawcami usług, dla nich najważniejsze aby tanio. W dodatku siedzi taka ropucha co się pyska boi pokazać i namawia cię abyś działalność założył albo do fundacji TwojStart przystąpił. Że niby wtedy to dopiero współpraca się rozwinie.... I g... z tego prawda. Żadnych podwyżek, żadnych dobrych zleceń. Jest to obłuda i podłość. Nikomu nie polecam współpracy z g..nokorpo. Oby zbankrutowali bezczelne małpy.
użytkownik
09.04.2018 (10 miesięcy temu)
09.04.2018 (10 miesięcy temu)
Dzień dobry, można współpracować na stanowisku tłumacza lub lektora w szkole językowej Skrivanek – polecam bardzo, od kilku lat nieustanne zlecenia na ciekawe kursy, ew. innym stanowisku etatowym jeśli pojawią się oferty pracy (dostępne na stronie internetowej). Jest możliwość współpracy na podstawie umowy zlecenie. Jeśli chodzi o zlecenia, można realizować dowolną liczbę zleceń, jednak bardzo ważne jest, aby terminowo je odesłać, nie mówiąc już o poprawności tłumaczenia, firma przywiązuje do tego dużą wagę, dlatego błędy typu husteczki* przez samo „h” nie są dopuszczalne 
Szczegółowe informacje odnośnie warunków współpracy dostępne są u zawsze pomocnej kadry (strona www).
autor
07.04.2018 (10 miesięcy temu)
07.04.2018 (10 miesięcy temu)
@AL Twoja opinia o firmie Skrivanek jest wyraźnie pozytywna. Czy możesz napisać coś więcej o warunkach pracy dla tej firmy. Na jakich stanowiskach można z nimi współpracować i na jakich zasadach. Czy firma oferuje umowę zlecenie? Jak oceniasz firmę Skrivanek na tle konkurencji, z punktu widzenia pracownika.

@anonymous Rynek usług tłumaczeniowych uchodzi za bardzo konkurencyjny. Firmy starają się przyjąć dużą ilość zleceń i zapewnić zleceniodawcy realizację w terminie. Co myślisz na temat pozytywnej opinii użytkownika @AL?
użytkownik
05.04.2018 (10 miesięcy temu)
05.04.2018 (10 miesięcy temu)
Mam przyjemność współpracować z firmą Skrivanek od 2007 roku jako lektor dla klientów korporacyjnych oraz tłumacz języka angielskiego. Stawki są znacznie wyższe niż w innych szkołach językowych, w których kiedyś pracowałam, a płatności zawsze były dokonywane w terminie, dlatego opinie o znacznych opóźnieniach to być może jakaś zamierzchła przeszłość. Ta firma liczy się z dostawcami swoich usług, traktuje ich jako parterów w biznesie. Kadra zmieniała się w trakcie współpracy, ale nigdy nie zdarzyły się nieporozumienia czy problemy, wręcz przeciwnie, zawsze był to profesjonalny kontakt. Nie ma się co rozpisywać, po prostu polecam współpracę ze Skrivankiem.
użytkownik
02.04.2018 (10 miesięcy temu)
02.04.2018 (10 miesięcy temu)
Tak naprawdę funkcjonuje to jeszcze gorzej. Ile zapłaciłeś za stronę? Jako tłumacz, który dostawał od nich ok. 17 zł nawet za najbardziej skomplikowany tekst (a nawet taka stawka to było "za drogo" - bo mają oferty po 10-12 zł), powiem, że żeby zarobić na życie trzeba dziennie zrobić jak najwięcej tych stron. A jak najwięcej to znaczy aby do przodu, bo nie ma już czasu na sprawdzanie terminologii i grzebanie w słownikach. Warunki panujące w tej firmie i stosunek pracodawcy (pozdrawiam "wieczną" ropuchę) do tłumacza skutecznie zniechęca do stałej dbałości o jakość i rozwoju. Rozwijać się nikt ci nie da, stawki będą tylko cięli, wszystkie problemy z narzuconym przez firmę oprogramowaniem, na przykład, to tylko twoje problemy. Różnicy pomiędzy tekstami wysoce specjalistycznymi i zwykłą korespondencją co do zasady dla nich nie ma, przynajmniej w opłacie pracy tłumacza. Za to ciągle proponują udział z twoim nazwiskiem i doświadczeniem w przetargach, po których nigdy nie dostajesz zleceń, gdyż ty oferujesz doświadczenie (ładnie wygląda we wniosku), a robotę wykona najtańszy i najmniej wybredny.
użytkownik
25.03.2018 (10 miesięcy temu)
25.03.2018 (10 miesięcy temu)
Zastanawiam się dlaczego nikt nie pisze?
użytkownik
20.02.2018 (11 miesięcy temu)
20.02.2018 (11 miesięcy temu)
Ja ze Skrivankiem miałem nieprzyjemność pracować jako zleceniodawca. Tłumaczenie z angielskiego na polski, wszystko - ale to dosłownie wszystko - puszczone po prostu przez Google Translate. Miejscami nie wysilili się nawet na poprawę składni, gramatyki czy interpunkcji. Absurdalnie brzmiące zdania, idiotyczne tłumaczenia, zero czynnika myślącego. A usługa obejmowała jeszcze korektę językową wersji polskiej, co już w ogóle zakrawało i śmieszność, bo jeśli jakikolwiek "korektor" brak udział w tej katastrofie, powinien z miejsca zostać zwolniony. Czytając jednak opinie tutaj, przestaję się dziwić, że ludziom nie chce się ślęczeć nad tłumaczeniem, jeśli pracodawca ma to w czterech literach. Jeśli całość rzeczywiście funkcjonuje w sposób tu opisany, nigdy więcej nie zlecę im do tłumaczenia nawet napisu na husteczkach.
użytkownik
08.02.2018 (rok temu)
08.02.2018 (rok temu)
Atmosfera w pracy w wielu aspektach zależy od samego pracownika. Jeśli zazwyczaj masz dobre podejście do ludzi i świata, tak będzie też w pracy, a może i ktoś dzięki Twojej pozytywnej postawie coś zyska choćby w pracy. W Skrivanku pracuję wiele lat i sprawdza się przysłowie "jak sobie pościelesz tak się wyśpisz". Jak pracujesz - takie masz efekty. Nie jest to żadna filozofia. Polecam tę firmę.
użytkownik
07.02.2018 (rok temu)
07.02.2018 (rok temu)
W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz większą rolę. Czy tak samo jest w Skrivanek sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
użytkownik
30.11.2017 (rok temu)
30.11.2017 (rok temu)
Ale tłumacz z doświadczeniem ma się wysługiwać przed Ropuchami? Bo chyba niełatwo o zaufanie u tych gadów.
użytkownik
30.11.2017 (rok temu)
30.11.2017 (rok temu)
Żenujące stawki. Jeśli nie zgadzasz się, zwyczajnie cię spychają, bo im inni robią po 10 zł za stronę.
Nie polecam, chyba że dla początkujących i niedoświadczonych.
autor
28.10.2017 (rok temu)
28.10.2017 (rok temu)
Na stronie internetowej firmy można wyczytać, że Skrivanek organizuje ogólnopolski konkurs lingwistyczny dla studentów filologii angielskiej, germańskiej i kierunków pokrewnych. Nagrodą są m.in. 3-miesięczne płatne praktyki zdalne, w trakcie których zwycięzcy otrzymują realne zlecenia tłumaczeniowe. Czy po takim stażu będzie możliwość zatrudnienia w firmie?
użytkownik
16.03.2017 (rok temu)
16.03.2017 (rok temu)
Mam szczescie byc czescia kadry Skrivanka od ponad 9 lat. Bardzo dziwia mnie opinie niektorych tlumaczy, gdyz moze sie kazdemu zdarzyc jakies potkniecie. Ja od 9 lat nie mialam zadnych problemow z platnosciami. Zawsze punktualne. Poza tym, na poczatku wspolpracy trzeba sobie zasluzyc na zaufanie, wiec w miare uplywu czasu i dobrych wynikow, liczba tlumaczen wzrasta. Wspolpraca z zespolem jest bardzo profesjonalna, pomoga, doradza i sa dyspozycyjni na 100%. Smieszy mnie opinia o ekspresowych termianch, pracy w stresie itp. Skrivanek nie zmusza do niczego. Wysyla zapytanie do tlumacza z wymaganym terminem wykonania zlecenia i to sam tlumacz decyduje czy jest w stanie czy nie na przyjecie zlecenia. Nie rozumiem tych tekstow. Poza tym teksty przechodza wiele faz kontroli, w zaleznosci od decyzji klienta, i sa one zawsze sprawdzane przez sam personel, a wiadomo lepiej dwie pary oczu niz jedna. Gwarantuja komfort pracy, sa uprzejmi, same plusy.
Nie od razu zbudowano Rzym, wiec trzeba sobie naprawde zasluzyc na zaufanie. Czasami potrzeba na to wielu lat, ale warto. Mialam mozliwosc wspolpracy z innymi firmami i wierzcie mi, to naprawde solidna firma, ktora pozwala na rozwijanie umiejetnosci, ktora oferuje dobra wspolprace i dobry zarobek.
Oby tak dalej;-)
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "Skrivanek"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Garwolin

Kierowca Bytom

Katowice

Konin

Kierowca Kąt

Pruszków

Szczecin

Częstochowa

Władysławowo

Kielce

Kierowca Kielce

Bytom

Radom

Rzeszów

oferty pracy agencja gliwice plac Piastów odrzanskie Krosno czesci Dział Piotrowice Myślenice apteka Police

Police

Kłodzko

Kraków

Jarosław

Radomsko
Działdowo

Mława

Grzędy Starachowice

Leszno

Świnoujście

Kurier Warszawa

sanden Polkowice

Polkowice

Krosno

Kierowca katb Wrocław

Toruń

Tczew

Asystentka stomatologiczna Białystok izoblok Chorzów
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin