test
Znaleziono 24 wpisy pasujących do wyszukiwanego hasła "Zorza"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
09.09.2018 (5 miesięcy temu)
09.09.2018 (5 miesięcy temu)
Pogodna Zorza z wieczoru,
Pójdziem na grzyby do boru,
Pójdziem do boru na rydze,
Ale nie damy Jadwidze.

Nasza Jadwiga leniwa,
Tylko jej głowa się kiwa;
Nie chce do boru kosza nieść,
Nie będzie z nami grzybów jeść.
użytkownik
12.02.2018 (rok temu)
12.02.2018 (rok temu)
Na Metrum czy Antro, szkoda czasu, szkoda środków i energii, a Żorzanie całkiem blisko mają kilka kopalń z wieloma firmami trzeba trochę poszukać. Jeżeli Metrum czy Antro nie zmienią polityki finansowej dla pracujących na nich, to sobie sami niech jadą na dół z kierownika punktów i opasłym dozorem, i do roboty PANOWIE! W górnictwie są pieniądze i firmy które szybciej otworzą się na pracowników, te ich będą mieć.
użytkownik
30.12.2017 (rok temu)
30.12.2017 (rok temu)
Firma HELPER 24 już jest zamknięta. Nie ma tej firmy. Zniknęła z rynku pracy. Nie ma jej. Właścicielkami tej firmy podobnie jak Favoris, Hilfeneo, Pronobel, Magis 24, Irsi są Irma Siudakowa i Magda Iskra. Te panie są ciepłe. Firma Helper 24 miała swoją siedzibę w Gliwicach Prowadziła rekrutację, miała oferty na wyjazd do czasu aż zarządzające uznały, że można ją zamknąć bo pieniądze które z Unii Europejskiej dostały na prowadzenie firmy (dofinansowanie) i okres jaki trzeba było żeby Helper 24 działał już minął. Czyli nie byłoby już kary za zamknięcie firmy na który wielki wkład był z dofinansowania z Unii Europejskiej. Firma współpracowała z Favoris, a Favo miała problem z ZUSem w Żorach. Ale to nie była wina firmy, tylko ZUS. Było to jednak denerwujące. Widać żorżanie w ZUSie zazdrośni, że "piękna żorżanka" się dorobiła. W firmie Helper 24 praca w biurze była super. Wyjazdy zazwyczaj były przekierowane do partnerskiej firmy czyli do Pronobel. W jednym czasie zostały zamknięte Favo i Helper. Zresztą obie firmy były tylko słupami bo główną firmą zarządu (czyli wymienionych kobiet) był i jest Pronobel. Helper 24 miał dobrą opinię. Pronobel też ma dobrą opinię, ale tu się mniej szanuje pracowników w biurze niż to było w Helper 24 bo wtedy jeszcze Iskry tam nie było. Firma Pronobel się ciągle rozwija i należy do wiodących w kraju. Favo i Helper 24 już nie ma.
użytkownik
16.12.2017 (rok temu)
16.12.2017 (rok temu)
Firma FAVORIS już jest zamknięta. Nie ma tej firmy. Zniknęła z rynku pracy. Nie ma jej. Właścicielkami tej firmy podobnie jak Helper 24, Hilfeneo, Pronobel, Magis 24, Irsi są Irma Siudakowa i Magda Iskra. Te panie są ciepłe. Firma Favorisa miała swoją siedzibę w Żorach. Prowadziła rekrutację, miała oferty na wyjazd do czasu aż zarządzające uznały, że można ją zamknąć bo pieniądze które z Unii Europejskiej dostały na prowadzenie firmy (dofinansowanie) i okres jaki trzeba było żeby Favo działała już minął. Czyli nie byłoby już kary za zamknięcie firmy na który wielki wkład był z dofinansowania z Unii Europejskiej. Firma miała problem z ZUSem w Żorach. Ale to nie była wina firmy, tylko ZUS. Było to jednak denerwujące. Widać żorżanie w ZUSie zazdrośni, że "piękna żorżanka" się dorobiła. W firmie Favo praca w biurze była super. Wyjazdy zazwyczaj były przekierowane do partnerskiej firmy czyli do Pronobel. W jednym czasie zostały zamknięte Favo i Helper. Zresztą obie firmy były tylko słupami bo główną firmą zarządu (czyli wymienionych kobiet) był i jest Pronobel. Favo miała dobrą opinię. Pronobel też ma dobrą opinię. Firma Pronobel się ciągle rozwija i należy do wiodących w kraju. Favo już nie ma.
użytkownik
15.08.2017 (rok temu)
15.08.2017 (rok temu)
Rafał trafił w samo sedno :-) wolność ma to do siebie ze każdy moze kandydować na urzędy, zaszczyty, mieć swoje firmy ale wolność to nie BEZPRAWIE i WYZYSK !!! Ludzie pracują na takich byków za grosze i musza znosić poniżanie, wyzysk i godzenie sie na prace bo trzeba utrzymać rodzine. Właściciel Ś to typowy przedstawiciel klasy rządzącej i w jego mniemaniu panującej nad swoja zielona budka. Sprawiedliwosc działa wolno ale machina jest wprawiona w ruch i prędzej czy pózniej dopadnie każdego NIEGODZIWCA. Kiedyś rządziła partia i system , teraz pseudo prezesi, typowe cfaniaki którym słona wychodzi z butów a udają ze to skarpety z owczej wełny. Ludzie uważajcie na KRYZBYT, nie dajcie sie wykorzystywać, nie ufajcie Szefostwu. Chwila Waszej słabości i machina cynizmu, egoizmu i perfidii Prezesa Was strawi i wypluje na bruk bez skrzywienia sie. Dla niego liczą sie marionetki z para rak, zysk dla siebie i nic więcej. Mysle ze zdrowa konkurencja zniszczy ten bezużyteczny produkt jakim jest Green Buda i z mapy naszych miast i miasteczek znikną takie przybytki wyzysku, wykorzystywania, impertynencji oraz arogancji. A wtedy na niebie pojawi sie Zorza Sprawiedliwości w kolorach radości, szacunku do pracownika, wyrozumiałości i dobrobytu. Czego wszystkim obecnym pracownikom zielonego przybytku zycze ...
użytkownik
11.07.2017 (rok temu)
11.07.2017 (rok temu)
Kochana my to chyba w tym samym czasie byłysmy na kursach w Żorach. Tak właśnie myślę, że kursy języka niemieckiego w nowoczesnym i z jakimże gustem i smakiem urządzonym nowoczesnym Centrum Szkoleniowo Językowym to powinna byc regularna szkoła językowa dla wszystkich uczących się i chcących poprawić swój niemiecki. Kursy dla Żorżan i mieszkańców okolic niekoniecznie z nastawieniem na pracę w opiece. To aż żal, że tak wspaniałe profesjonalne kursy są tylko dla nas, dla opiekunek, a dla mieszkańców nie. Pani prezesowo jakiś mały rekonesans, badanie rynku czy się będzie opłaciło i proszę to przemyśleć bo warto.
użytkownik
25.09.2016 (2 lata temu)
25.09.2016 (2 lata temu)
Zorża ma rację , największe dno w jakim pracowałem ... inwigilacja , codzienne tłumaczenie się w mailach do nocy , aż wstyd wpisać to gówno w CV , teraz po moim terenie jeździ koleś który nerwowo wysiada i też szuka innej roboty . Na przeczekanie ok ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach .
użytkownik
02.06.2016 (2 lata temu)
02.06.2016 (2 lata temu)
loża albo Zorza :)
użytkownik
20.04.2016 (2 lata temu)
20.04.2016 (2 lata temu)
Nie wiem nie chce sie wypowiadac ponieważ, nie maiałam żadnego dosiwadczenia tam, chciałąm aplikować do nich bo po zdjeciach widziałąm,że wewnatrz wszystko wyglada dobrze.
użytkownik
22.12.2015 (3 lata temu)
22.12.2015 (3 lata temu)
Wtem ich ciotki głos doleci:
— »Panny! Panny... Dzieci! Dzieci...
Pójdźcie podjeść, czem bór darzy
Hania dzisiaj gospodarzy!« —
Biegną; każdy się sadowi,
Idzie Hania z ciemną rzęsą.
Królewicze Jagodowi
Jedzą, aż się uszy trzęsą...

Imci pani Borówczyna
Niesie półmich wprost z komina,
przy niej służba nieustanna:
To ta panna, to ta panna...
Śmiech i wrzawa! Lecą głosy:
»A sio osy! A sio bąki!« —
A już trawy pełne rosy,
Już liliowe dzwonią dzwonki...
Z za gór kędyś i z za morza
Wieczorowa idzie Zorza.
użytkownik
01.09.2015 (3 lata temu)
01.09.2015 (3 lata temu)
"nstytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej w Warszawie prognozuje mróz do końca weekendu. Będzie słonecznie, temperatura maksymalna w okolicy minus 10 st. C (na południu trochę cieplej, a w nocy sporo chłodniej), lekki wiaterek. Dopiero w poniedziałek ma się ocieplić, choć będzie nadal poniżej zera.

IMiGW ostrzega, że "w województwach północnych i północno-wschodnich przewidywany jest (zwłaszcza rano i wieczorem) bardzo silny stres zimna, który po ok. 2 godz. przebywania na otwartej przestrzeni może zagrażać odmrożeniem policzków. Na pozostałym obszarze kraju od rana do wieczora będzie występować silny stres zimna, który po 0,5 godz. ekspozycji na otwartej przestrzeni może powodować ból, a po 2 godz. - drętwienie policzków (za wyjątkiem województw południowych, gdzie w ciągu dnia stres zimna zmniejszy się przejściowo do umiarkowanego)".

Ale IMiGW także pociesza, że - znowu zacytuję - "w bardziej suchym, pogodniejszym środowisku obejmującego Polskę mroźnego wyżu skandynawskiego możliwa jest u wielu osób poprawa nastroju i sprawności psychofizycznej, głównie w zachodniej części kraju".

Przyznaję - siedzę pod skandynawskim wyżem w Norwegii już od przeszło tygodnia (jestem na konferencji Arctic Frontiers 2015, na którą zostałem zaproszony przez norweski rząd) i nastrój mi dopisuje, wczoraj znowu na niebie pulsowała tu Zorza polarna:

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75400,15327173,Prognoza_pogody_na_weekend__Optymistyczna__prosto.html#ixzz3kV8MbEMm"
użytkownik
12.05.2015 (3 lata temu)
12.05.2015 (3 lata temu)
Pani Złotousta to gwiazda nad gwiazdy.
Jej inteligencja i mądrość błyszczą jak Zorza polarna.
A na planecie Jowisz wszystkie 12 księżyców się wyprostowało.
Wolę zobaczyć emerytki xxxxxxx w ciemności jak jej twarz w jasności

z pozdrowieniami Marsjanin.
PS. Jestem w magazynie i przychodź-przewiozę cie widlakiem na palecie. Jeśli chcesz to jeszcze cie ostreczuje.I wyślę do angli tam przyjmują Złotouste.
użytkownik
24.09.2014 (4 lata temu)
24.09.2014 (4 lata temu)
Nie polecam. Szkoda nerwów.
użytkownik
23.08.2014 (4 lata temu)
23.08.2014 (4 lata temu)
Marketing, nie marketing. Zmiany w tym kinie zachodzą w tempie powolnej agonii. Brak kompetencji kadr, brak możliwości na rozwój. Każdy pomysł gaszony w tempie wzrostu. Praca, jak praca. Zespół obsługi zmienia się z prędkością światła.
użytkownik
11.08.2013 (5 lat temu)
11.08.2013 (5 lat temu)
Witam.Mija kolejny tydzien i nic nie wiadomo,nie ma decyzji co dalej.Szefostwo mowi nam aby szukac pracy a jednoczesnie ze nadal "pracujemy".Ta niewiedza jest meczaca a przeciez maja jakies scenarjusze skoro zrobili ta liste.Pracuje nas tylu w tej firmie,a szanowni koledz i kolezanki tylko czytaja i nie wymieniaja newsow.Co tam po wizycie Zorzadu na Pobiedziskach i Czerwonaku pewnie cos slyszeliscie.Czy to prawda o planach dotyczacych siedziby w Warszawie i o kierowniku .Pozdrawiam TAHALOWCOW i czekamy na jakakolwiek decyzje...........nawet ta zlą
użytkownik
29.07.2013 (5 lat temu)
29.07.2013 (5 lat temu)
NAJGORSZY FOTOGAF W MIESCIE ZDJECIA ROBIONONE NA SZTUKE ABY NASTEPNY KLIJENT A KOSZT 23 ZŁ ZERO PROFESJONALIZMU NAPRADE NIE MIŁA OBŁUGA
użytkownik
29.04.2013 (5 lat temu)
29.04.2013 (5 lat temu)
Napisz może ktoś coś od strony pracownika? Ja nie chcę się zatrzymać w ośrodku, lecz szukam pracy na wakacje. Ile zarabia tam kelnerka/pokojówka? Jak kontakty z szefem? Dają ludzie w ogóle napiwki?
użytkownik
23.08.2012 (6 lat temu)
23.08.2012 (6 lat temu)
chyba te opinie pisze organizator badz wlasciciel. nie jest najgorzej, osrodek blisko morza, ale wierzcie mi ze za taka kase bywalam w duzo lepszych i przede wszystkim czysciejszych. kase zadaja za wszystko. nawet za parking od osob z uszkodzonym narzadem ru xxxxxxx , sprzatanie dwa razy w tygodniu , za czestsze trzeba bulic, sciany odrapane i z lekka brudne. jedzenie smaczne i dosc duzo, ale nieustanne mielonki i najtanszy ser zolty - nie zawsze sie sprawdza. niby osrodek dostosowany do wozkow a na miejscu osoby lezace trzeba dzwigac na kozetki, bo szanowna pani dr zapisala takie zabiegi jakby z uporem maniaka chciala zrobic z opiekuna kolejna osobe na wozku. cudow sie nie spodziewajcie, ale wytrzymac przy ladnej pogodzie naprawde mozna.
pzdr wszystkich czytajacych. lepszy standard we wszystkim codaje Zorza ma pustkowo i zaglebie w ustroniu. acha oczywiscie jak w wielu innych osrodkach nieustannie w cieplych posilkah przegflad tygodnia z wedlin.
użytkownik
19.08.2011 (7 lat temu)
19.08.2011 (7 lat temu)
Opinia o Zorza. Hurtownia materiałów budowlanych
Włocławek, Płocka 154

Najgorsze papruny i partacze, nie znają się kompletnie w dziedzinie budowlanki!!!! Za własne błędy obciażają klientów. Ludzie uważajcie!!
użytkownik
17.05.2011 (7 lat temu)
17.05.2011 (7 lat temu)
Żorzaninka

Na zmianie C nawet kobiety maja JAJA!!

Jak wiadomo tworzywa sztuczne są toksyczne wiec takie mutacje niczym dziwnym nie są
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "Zorza"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Katowice

Konin

Kierowca Kąt

Pruszków

Szczecin

Częstochowa

Władysławowo

Kielce

Kierowca Kielce

Kierowca Bytom

Bytom

Radom

Rzeszów

oferty pracy agencja gliwice plac Piastów odrzanskie Krosno czesci Dział Piotrowice Myślenice apteka Police

Police

Kłodzko

Kraków

Jarosław

Radomsko
Działdowo

Mława

Grzędy Starachowice

Leszno

Świnoujście

Kurier Warszawa

sanden Polkowice

Polkowice

Krosno

Kierowca katb Wrocław

Toruń

Tczew

Asystentka stomatologiczna Białystok izoblok Chorzów animator pieniadza Centrum
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin