test
Znaleziono ponad 1000 wpisów pasujących do wyszukiwanego hasła "fami"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
weźcie pod lupę -Cieżak,żona teściowa oraz szwagierka a skromną Agatkę zostawcie w spokoju.W ubiegłym stuleciu awansowało się za pracowitość ,rzetelność ,znajomość swojego fachu,doceniano wiedzę i doświadczenie.Były szkoły zawodowe,które kształciły młodych adeptów cukiernictwa,nie tylko uczyły praktycznej nauki zawodu ,były także przedmioty ;technologia,aparatura,mikrobiologia.Były również egzaminy z każdego działu na czterech zakładach produkcyjnych,z każdego jednego asortymentu produkowanego przez Wawel a było ich mnóstwo.Po trzech latach odbywał się egzamin końcowy przed komisją złożoną z 11 osób upoważnionych do zadawania dodatkowych pytań plus pakiet zestawu pytań,które się wylosowało.Ci młodzi ludzie podejmując pracę byli już wykwalifikowanymi pracownikami a doświadczenia nabierali z biegiem lat.A teraz rządzi nepotyzm,kumoterstwo oraz kliki familijne bez doświadczenia,bez znajomości fachu bez szacunku dla klienta .
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
Postacie drugoplanowe[edytuj]
Pebbles Flintstone – córka Flintstonów, później żona Bamm-Bamma. Jej imię w dosłownym tłumaczeniu oznacza otoczaki.
Bamm-Bamm Rubble – syn Rubble’ów, najsilniejsze dziecko świata, później mąż Pebbles.
Dino – dinozaur rasy psozaur, zwierzak Flintstonów pełniący rolę psa.
Hopuś – dinozaur rasy hopagur, zwierzak Rubble’ów, pojawia się w 5 serii.
Pan Łupek (ang. Slate) – kierownik Freda w kamieniołomach.
Pearl Slaghoople – mama Wilmy i teściowa Freda. Nienawidzi zięcia z wzajemnością i chce, żeby Wilma się z nim rozwiodła.
Gazoo – przybysz z planety Zatox. Na Ziemi tylko Fred i Barney są w stanie go zobaczyć. Mały, zielony kosmita o dużej głowie. Czasem pomaga Fredowi i Barneyowi, niekiedy ich irytując. Pojawia się tylko w szóstej serii serialu.
Emisja w Polsce[edytuj]
W latach 70. w Polsce serial był wyświetlany w TVP1 pod tytułem Między nami jaskiniowcami z dubbingiem, w którym głosu Fredowi użyczył Cezary Julski, a Barneyowi Kazimierz Brusikiewicz.

W latach 1987–1993 serial rozpowszechniany był na VHS przez Polskie Nagrania z innym dubbingiem, gdzie głosów użyczyli: Fredowi Tadeusz Włudarski (po jego śmierci: Mariusz Leszczyński), a Barneyowi Lech Ordon.

W latach 1993–1998 serial emitowany był w TVP2 w bloku dla dzieci w wieku przedszkolnym pt. Godzina z Hanna-Barbera/Spotkanie z Hanna-Barbera w wersji lektorskiej.

Wersja z nowym oficjalnym dubbingiem, który jest obecnie najbardziej rozpowszechniony i najlepiej znany widzom, została wyemitowana po raz pierwszy na Cartoon Network 1 września 1998 roku, a potem na TVP2 19 września 1998 roku w bloku dla widzów w wieku szkolnym i gimnazjalnym Hanna-Barbera w Dwójce w ramach pasma "Kino Bez Rodziców".

Warner Bros. Poland wydał serial (z tą ostatnią wersją dubbingową) na DVD:

I sezon – 11 marca 2005
II sezon – 17 czerwca 2005
III sezon – 23 września 2005
IV sezon – 21 kwietnia 2006
V sezon – 9 czerwca 2006
Oprócz serialu Flintstonowie, wytwórnia filmowa Hanna-Barbera wyprodukowała film pełnometrażowy Czarodziejskie święta Flintstonów, który opowiada o spotkaniu Freda i Barneya ze świętym Mikołajem.

Filmy pełnometrażowe:

Człowiek zwany Flintstonem (ang. The Man Called Flintstone, 1966) – emitowany w Kinie Boomerang oraz w Kinie Cartoon Network; wersja polska,
Boże Narodzenie u Flintstonów (ang. A Flintstone Christmas, 1977),
Flintstonowie: Rockula i Frankenstone (ang. The Flintstones Meet Rockula and Frankenstone, 1979),
Jetsonowie spotykają Flintstonów (ang. The Jetsons Meet the Flintstones, 1987) – emitowany w Kinie Boomerang oraz w Kinie Cartoon Network; wersja polska,
Yabba Dabba Do!/Yabba Dabba Ślub (ang. I Yabba-Dabba Do!, 1993) – emitowany w Kinie Boomerang oraz w Kinie Cartoon Network; wersja polska,
Holly-rockowa kołysanka (ang. Hollyrock-a-Bye Baby, 1993) – emitowany w Kinie Boomerang; wersja polska,
Rodzinne Boże Narodzenie u Flintstonów (ang. A Flintstone family Christmas, 1993)
Opowieść wigilijna Flintstonów (ang. A Flintstones Christmas Carol, 1994); wersja polska.
Spin-offy:

Nowe przygody Freda i Barniego (ang. The New Fred and Barney Show, 1979),
Figle z Flintstonami (ang. Flintstone Frolics, 1980),
Dzieciństwo Flintstonów (ang. The Flintstone Kids, 1986–1988),
Jaskiniątka (ang. Cave Kids, 1996),
2 odcinki z Dinem w serii Co za kreskówka! (ang. What-A-Cartoon, 1995–1997): Wyrzuć kota (ang. Stay Out) i The Great Egg-scape.
Filmy fabularne:

Flintstonowie (1994),
Flintstonowie: Niech żyje Rock Vegas! (2000).
Oryginalny dubbing[edytuj]
Mel Blanc
Jayne Vanderpyl
Don Messick
Wersja polska[edytuj]
Wersja z lat 70.-80. (Między nami jaskiniowcami)[edytuj]
Wersja polska: Studio Opracowań Filmów w Warszawie
Reżyser: Zofia Dybowska-Aleksandrowicz
Tekst:

Andrzej Arno-Jaworski,
Krystyna Albrecht,
Grażyna Dyksińska-Rogalska,
Joanna Klimkiewicz,
Krystyna Skibińska-Subocz
Dźwięk:

Alina Hojnacka-Przeździak,
Jerzy Januszewski
Montaż:

Halina Ryszowiecka,
Jolanta Nowaczewska,
Anna Łukasik
Kierownik produkcji:

Andrzej Oleksiak,
Adam Wieluński
Wystąpili:

Cezary Julski – Fred Flintstone
Kazimierz Brusikiewicz – Barney Rubble
Mirosława Dubrawska – Wilma Flintstone
Barbara Marszel – Betty Rubble
i inni

Wersja wideokasetowa (koniec lat 80.)[edytuj]
Wersja polska: Zespół Promocji Filmowej Unifilm Sp z.o.o., CWPiFT „Poltel” oraz Studio Opracowań Filmów w Warszawie
Reżyseria: Henryka Biedrzycka
Dialogi:

Elżbieta
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
Konkurencja nie interesuje się firmą Powierza...To Powierza family Company interesuje się konkurencją.
użytkownik
wczoraj 23:29
wczoraj 23:29
Pewno co drugi to Le.....albo familiant
użytkownik
15 lis (3 dni temu)
15 lis (3 dni temu)
Z poniższych kilkudziesięciu komentarzy wyłania się następujący obraz sklepu Ikea Janki. Kolega #Realnie# twierdzi ( zapewne nie pracownik sklepu tylko manager ) że załoga sklepu to banda Leniwych Nierobów która zamiast pracować śmie myśleć o tym jak się czuje w miejscu pracy i jak na nich wpływa zachowanie managerów oraz ich wyjątkowo wysokie pensje tak samo wysokie jak w innych sklepach w Polsce oraz w innych krajach EU.
Inni mówią że w Ikea można być wywalonym z roboty za cichy chód po ulicy. Inni piszą że czują się dyskryminowani i traktowani jak poLactwo które jest dużo gorzej opłacane niż ich koledzy z tej samej firmy z tymi samymi cenami w Niemczech Czechach czy innych krajach. Inni mówią że w sklepie Ikea Janki rządził emocjonalny terror a byli i obecni pracownicy do dziś być może cierpią na PTS. Koleżanka Mariolka wprost nazwała ten sklep Sodomą i Gomorą zarządzaną przez osoby o pokroju "Asa nad Asy" który po 1546 razie został zwolniony wreszcie za mobbing. Czy spadkobierców Ingvara interesuje czy w Ikea poLandia panuje czy panował ład korporacyjny czy być może tak jak rzekła koleżanka Mariolka rządziła "Sodoma i Gomora" i nieźle się trzeba było nagimnastykować i spocić żeby awansować a i to nieraz nie pomagało? Czy w Ikea Janki była taka toksyczna IKEA famiLY jak pisze kooeżanka mariolka gdzie główne decyzje personalne zapadały podczas ćwiczeń kamasutry ?! Kto znajdzie odpowiedzi na te jakże intrygujące pytania ?! TVN ?! TVP ?! PoLsat ?! Spadkobiercy Ingvara ? Pan Ziobro ? PiP ? CBA ? Linux ? Tak z ciekawości pytam kto tam rządzi w tej firmie i czym była lub jest nadal ta firma rzekomo posiadająca najwyższy poziom wszystkiego oraz firma przyjazna psom i pracownikom ? Kto tam rządzi i jaka jest prawdziwa opinia o tej firmie ? Czy państwo Polskie sprawuje odpowiedni nadzór nad działaniami tego podmiotu gospodarczego ? Jaką opinię wystawiliby dzisiaj tej firmie wszyscy obecni i byli pracownicy z ostatnich 10-15 Lat. Może warto żeby się wszyscy w liczbie kilkuset osób stawili w Sądzie i opowiedzieli jak w praktyce wyglądało codzienne zarządzanie personelem w tej firmie ?! Tak z ciekawości pytam !!!
użytkownik
14 lis (4 dni temu)
14 lis (4 dni temu)
I przy odrobinie szczęścia bedziesz miał w drodze dzieci ze swoja małżonką jak i inną kobietą w tym samym czasie, po prostu IKEA famiLY
użytkownik
12 lis (6 dni temu)
12 lis (6 dni temu)
Widzę, że masz trochę informacji o tym, jak obecnie wyglądają postępy prac w budowach realizowanych przez firmę family House. Może będziesz w stanie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego stało się tak, że firma musi szukać pieniędzy poprzez sprzedaż różnych rzeczy? Jak to się stało, że firma rzekomo ma złą sytuację finansową? Przedstaw, co wiesz na ten temat.
użytkownik
12 lis (6 dni temu)
12 lis (6 dni temu)
Pisaliście o tym, że stawki są bardzo zróżnicowane i nie ma reguły, kto ile zarabia. Ktoś wspomniał również o braku pakietu socjalnego. Czy pracownicy poruszali te kwestie z pracodawcą? Co według Was powinno się zmienić? Wydaje się, że atmosfera jest napięta, czy pracodawca organizował jakieś integracje dla zatrudnionych osób?
użytkownik
9 lis (9 dni temu)
9 lis (9 dni temu)
Złodzieje i oszuści stosując mobbing telefoniczny oraz korespondencyjny nie wypłacaja pieniędzy osoba pracującym za granicą opiekunki muszą otwierać własne działalności i odprowadzać pieniądze z zarobionych śmiesznie pieniędzy mafia nie firma dowody oddane są na policję prokuraturę oraz PIP w Słupsku nie zostawimy tak tej sprawy
użytkownik
9 lis (9 dni temu)
9 lis (9 dni temu)
Złodzieje i oszuści firma która okrada ciężko pracujące opiekunki za granicą nie zapewnia ubezpieczenia pobiera pieniądze od rodzin po czym nie wypłaca opiekunką sprawa oddana na policję polska oraz prokuraturę Proszę uważać i nie podejmować pracy z tymi paniami
użytkownik
8 lis (10 dni temu)
Aga chyba troche przesadzasz i zaraz tez wyjdzie na jaw ze jestes pracownikiem FH jak Twoi poprzednicy.
Uzytkownik Marta nie wybiega w przyszlosc tylko przedstawia fakty.Dokladnie tak bylo i jest w poprzednich inwestycjach FH -czapury, koralik np.
Z ta roznica ze wtedy byli jeszcze w “formie”, mieli kase i mimo tego sprawy blota, nieporzadkowanego terenu, reklamacji ciagnely sie latami i niejednokrotnie konczyly w sadach.
Teraz jak maja bardzo zla sytuacje finansowa, sprzedaja juz wszystko, przepraszam proboja sprzedac co moga zeby jakos funkcjonowac to nie wyobrazam sobie co bedzie jesli, powtarzam jesli jakims cudem uda sie po latach opoznien ukonczyc budowe.
Mieszkac w xxxxxxx brudzie, blocku i uzerac sie pismami z deweloperem na ktore nieodpowiadaja lub isc do sadu i spedzic lata na walce?
Nie bez powodu tylu ludzi sprzedaje mieszkania i nie chce miec nic wspolnego z takim podejsciem dewelopera do klikentow.
użytkownik
8 lis (10 dni temu)
8 lis (10 dni temu)
A ty przestac byc tak naiwna;);)
użytkownik
6 lis (12 dni temu)
6 lis (12 dni temu)
Wrozka powinienes zostac-)
użytkownik
6 lis (12 dni temu)
6 lis (12 dni temu)
Znasz może powody tego, że rzekomo firma family House nie ma finansów na zakończenie budowy, o której dyskutujecie? Są może jakieś konkretne powody takiego stanu? Przedstaw precyzyjniej, co wiesz o opisanej sytuacji. Myślę, że jest to ważna informacja dla przyszłych potencjalnych pracowników.
użytkownik
5 lis (13 dni temu)
5 lis (13 dni temu)
Wiec juz przestan myslec i zajmij sie czyms bardziej normalnym!Ty juz wybiegasz w przyszlosc co bedzie czy bloto czy sroto.
użytkownik
5 lis (13 dni temu)
5 lis (13 dni temu)
Niestety nie wyglada to kolorowo.
Ja mam kompletnie inne informacje od 2 firm z branzy na temat FH i o braku finansow mowi sie juz glosno.
Nawet jezeli jakims cudem udalo by im sie dokonczyc ta budowe( w co mimo wszystko watpie) to nawet nie chce myslec co bedzie z uporzadkowaniem terenu, blotem, reklamacjami.
To bedzie trwalo lata wszystko, sady, pozwy....
Nie warto.
użytkownik
5 lis (13 dni temu)
5 lis (13 dni temu)
Do tego jak dojda wielkie kary za zejscie z budowy aqua parku w Jarocinie to wlasnie bedzie jch koniec...
użytkownik
4 lis (14 dni temu)
4 lis (14 dni temu)
Ewa powiem Tobie ze ja rowniez zakupilem w FH mieszkanie koniec roku 2016.Nie myslalem ze bede tak dlugo czekal.Szczerze mowiac wierze ze bedzie to zrealizowane ale bedzie szlo opornie.Mysle ze tu jest prawda ze nie ma kasy,ale nie wierze zeby te bloki przynajmniej te 8 blokow co zostaly sprzedane nie skonczyl.Jest szansa ze to ruszy jak skasuje znowu kase z funduszu gwarancyjnego.Bylo juz nie raz o developerach co ledwo przedli,bankructwo im wrozyli a wszystko zostalo zrealizowane.Dla mnie troche tu jest nagonka na FH nie wiem jakie sa tego intencje.Tak wiec wierze ze sie uda ale troche to potrwa.
użytkownik
4 lis (14 dni temu)
4 lis (14 dni temu)
Ja żyję nadzieją,że te budynki wybudują.Kupując u nich mieszkanie liczyłam się z tym,że będzie conajmniej roczne opóźnienie...Myślę również,że plotki o ich bankructwie okażą się nieprawdziwe {OBY} ....chociaż pewności nie mam...pytalam trochę ludzi z branży i w sumie jedyne co każdy potwierdzał to to,że z terminami to naprawdę przesadzają,jakby kompletnie ich nie obchodziło,czy zrobią cos na czas czy delikatnie mówiąc gruubo po czasie.Natomiast o bankructwie ich firmy,to tak nie huczy w branży, napewno nie tak, jak tutaj na forum.....sama już nie wiem,ale muszę żyć nadzieją,że wszystko skończy się dobrze...
użytkownik
4 lis (14 dni temu)
4 lis (14 dni temu)
S był liderem z prawdziwego zdarzenia. Osoba zaangażowana z którą można było kontaktować się o każdej porze, po godzinach w celu rozwiązania problemu i wyjaśnienia rozbieżności. Często po zakończeniu pracy przyjeżdżał do firmy by na miejscu poznać problem. To inny poziom zarządzania i organizacji pracy własnej i swojego zespołu. Niestety naruszył pewien układ, powiedzmy towarzysko - familijny dlatego też musiał odejść. On miał jeszcze ambicje i pomysł na rozwój. Szkoda, że pozbywa się takich fachowców w imię prywaty, własnych interesów i chorych ambicji.
Dzisiaj natomiast firma wegetuje co potwierdzają komentarze. Jutro może jej nie być. Naturalny proces do którego nie wszyscy jednak dorośli. Ostatni dzwonek na ogarnięcie się.
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "fami"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

lubfarm Lublin

Lębork

Lublin

tarnowskie Góry

Głogów

Gogolin

Miechów

Proszowice

Dzierżoniów szymanski Jacek

Warszawa

Kłodzko

Hydraulik Zabrze

Kluczbork

Sopot

jastrzebie Zdrój

Tychy

Pruszków

Kraków

Wolbrom
szatniarz Warszawa

Bydgoszcz

Karpacz

Błonie

Gliwice

tatuum Opole Asystentka poszukuje pracy jako stomatologiczna miejsce wawer Warszawa

uber Kraków

uber taxyfi Kraków taxify Kraków dabrowa gornicza Walcownia wroclawskie Warszawa Bielany Tczew

Kielce

Sprzątaczka Kielce

Tarnów

Suwałki

Siechnice wlkp Grodzisk print polska mazowiecki Grodzisk
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin