test
Znaleziono 7 wpisów pasujących do wyszukiwanego hasła "fami radom"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
27 paź (22 dni temu)
9000 masz chyba rocznie

Otóż byłem bardzo kulturalny, ale na każdej rozmowie słyszałem propozycje pensji poniżej godności
Pracodawcy radomskich IT byli niekulturalni
Prosze bardzo zestawienie :
ArtexIT minimalna za tydzień pracy bez umowy i to po negocjacjach, bo chciał tydzień testowy za darmo (a gdzie prawo pracy mówiące, że okres próbny wynosi minimum miesiąc i jest płatny z ubezpieczeniem)
Radwag - na rozmowie powiedziałem 3500 zł brutto, otrzymałem 2200 brutto bez możliwości negocjacji (po co się Ireczku pytasz ile Pan chce zarabiać, skoro potem i tak albo się bierze tyle ile dajecie, albo wypad). Po okresie próbnym chciano ze mną przedłużyć umowę, dawali mi 3000 zł, chciałem 3500 netto, dawali 3200 netto, ja powiedziałem 3300 zł netto, nie zgodzili się. Szczyt kultury Radwaga wedle radomskich przedsiebiorców - o 100 zł odrzucić programistę i narzekać, że w radomiu nie ma dobrych programistów.
Profeko 1800 zł brutto na okresie próbnym. Dzisiaj minimalna jest wyższa. Po okresie próbnym dawali 3000 zł brutto. Chciałem więcej, po miesiącu wypad, bo roszczeniowy programista
Komtech - chcieli mnie na staż, nie podali wynagrodzenia, najpierw chcieli płacić po ladą, potem nie
Pawelec - minimalna dla programisty. reszta pod ladą jak będziesz grzeczny
Global Cosmed szukali programisty C# powiedziałem 6000 zł brutto, przerosło to możliwości firmy, dzisiaj widać gdzie jest na wykresie, ciekawe czy nie zbankrutuje, widać jak specjalistów zatrudniają. Do tego ktoś wywoził towar z firmy
ITM - 2500 zł brutto powiedziałem im na okres próbny, potem więcej. Przerosło to możliwości firmy ITM, a może według nich jestem xxxxxxx bo ośmieliłem się podać stawkę. Chciałem im pójść na rękę, żeby na początek nie zapłacili za dużo (może za dużo powiedziałem ha ha ha)
Humansoft - firma, która szukała programisty z 3-5 letnim stażem. Miałem wedle nich za małe kwalifikacje, jak powiedziałem 2500 zł brutto, nagle kwalifikacje się znalazły. Nie przyjąłem pracy. Po paru latach freelancerki złożyłem papiery - rozmawiałem kulturalnie dopóki cwaniak pracownik nie stwierdził, że nic nie umiem (według niego i jego zakłamanych koleżków), że to co umiem, nie ma znaczenia, że tylko to co on chce bym umiał ma znaczenie itp itd, zero pojęcia o wycenie pracy programisty, zero pojęcia o ekonomii. W końcu zadzwonił dyrektor, nawiasem spoko gość (w porównaniu do reszty radomskiej ferajny IT). Zaproponował tyle co innym czyli 3000 zł netto. Powiedziałem, że za tyle mógł mnie zatrudnić wtedy, gdy chciałem 2500 zł brutto, a nie proponował mi mniej, skoro tyle dawał od początku innym. Chciał mnie 1 raz wykiwać. No dobra, mówię, mogę mimo to podjąć pracę za 3500 zł netto. Powiedział, że jak się nie sprawdzę (według niego) to mam mu oddać te pieniądze, które bym zarobił na umowie o pracę. Znów chciał mnie wykiwać, na szczęście znałem przepisy prawa pracy i się nie zgodziłem

Praca dla agencji z innego miasta - 30zł netto za konfigurowanie Wordpressa :P proste wyklikiwanie prostych rzeczy. Normalna stawka. Większa firma - praca zdalna 30 (na początek) do 50 (po wdrożeniu w technologie) zł brutto za godzinę pracy, w fajnych technologiach. Aktualna klientka zgodziła się na stawkę 50 zł brutto za godzinę pracy - aplikacja internetowa - ciekawa praca, nowe technologie

Ale jakby co, to ja jestem niekulturalny

Jeśli Państwo chcą z tą patologią IT z radomia współpracować, droga wolna, mamy wolny rynek, każdemu wolno wydawać pieniądze tak jak chce. Firmy z radomia nie mają w Polsce dobrej opinii - można poczytać o oprogramowaniu Humansoft (a to i tak jedna z lepszych firm w radomiu). Opinie są dość niesprzyjające. Ja aktualnie wybijam się powolutku z ekonomii, mam rezultaty coraz lepsze, do końca roku mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej. Ja jednak polecam swoje usługi, gdyż te firmy chciały mnie wykorzystać, kupić moją pracę poniżej wartości, sprzedać ją klientowi drożej niż ja. Ja mam stawki rzędu 30 zł (za frontend - html, wordpress, css, js) oraz 50 zł (backend - C#, PHP). Firmy z radomia mają stawki dla programisty rzedu 20 zł i nie chcą więcej płacić a jeśli już to niewiele W Warszawie stawki dla programistów są rzędu 50-100 zł. Nikt kto jest dobry nie siedziałby w pracy za 20 zł za godzinę, jeśli jego praca byłaby warta dwa razy tyle 100 km dalej. Ja czasem pracuje dla firm z Warszawy, dla firm z całej Polski co można sobie zobaczyć w moim portfolio (także dla firm z zachodu). radomscy programiści w większości nie mogą się pochwalić takimi osiągnięciami, dlatego mi dokuczają, by nieświadomi klienci kupili usługi u nich. Działają na emocjach, bo w kwestii umiejętności twardych nie dorównują mi.

Zapraszam klientów, którzy mają wysokie budżety. Razem możemy coś zbudować, zanim ten system upadnie, bo nie może być tak, że banda nieuków, co nawet nie umie napisać po polskiemu zarabia więcej niż specjalista, który całe dnie się uczy, pracuje, wybija. System układów i kolesi od flaszki musi upaść. To co oni stworzyli to nie kapitalizm tylko familiada
autor
12.10.2017 (rok temu)
ja aplikowałem, podałem niską stawkę, nikt się nie odezwał, spotkałem kumpla z ITM po pół roku i się mnie pyta czy nie chcę do ITM, bo widział, że się starałem.
No cóż, cebula, pani rekruterka chyba sama się wstydzi zadzwonić, wysyła znajomych, bo tylko po znajomości tam praca. Witamy w kapitalizmie zafundowanym nam przez polską familiadę.
Zacznijmy myśleć nad obaleniem tego systemu, bo tak dłużej być nie może.
Ja proponuję po opodatkowaniu banków i supermarketów, opodatkowanie koncernów, korporacji i wielkich firm, gdzie szefostwo myśli, że złapało Pana Boga za nogi.
Pieniądze z podatków należałoby przeznaczyć na dochód podstawowy, czyli powiedzmy 1000zł miesięcznie dla każdego obywatela. Zmobilizowałoby to pracownice HR do wytężonej pracy, bo jak na razie cebule sadzą
Jeśli popieracie, dajcie znać, chętnie wystartuje w wyborach do parlamentu i zrobię porządek z pracodawcami.
użytkownik
26.04.2017 (rok temu)
familiada? :)
Kumpel się dostał w z tego co wiem bez znajomości. Po prostu ma jak to powiedzieć... etykę pracy - uczy się, nie marudzi, grzecznie wykonuje polecenia. Dobry pracownik. Nie jest mega bystry, po prostu przeciętny i posłuszny
użytkownik
15.01.2017 (rok temu)
Siema

Chodzi o to, że Krzysztof Kolumb napisał na forum -

"Jak klient odpowiednio zapłaci to nie będzie rdzewiala prosta sprawa. A jak chce mieć za niby pieniądze niby nierdzewke to ma"

Tak samo było z moją pracą w radwagu, nie przykładałem się, bo kierownik nie zapłacił mi tyle ile chciałem, po prostu nie byłem zmotywowany, wręcz mocno zdemotywowany byłem (wina kierownika). I teraz śmieję się, że tak to wygląda, że jak klient płaci mało, to się mu wykonuje usługę po łebkach, nie dokładnie itp, albo wcale.

A że klient chce kupić pracę poniżej kosztu wykształcenia pracownika, to tak jakby kupić blachę nierdzewną poniżej kosztu jej wyprodukowania.

Śwagier się wziął z abonamentu familijnego. Napisałem, że to jest jak z abonamentem telewizyjnym. Można wykupić wszystkie programy i oglądać co się chce, albo mieć pakiet familijny (niepełny). Pakiet familijny w przypadku prac fizycznych wygląda tak, że trzeba sobie zrobić blachę nierdzewną u szwagra w garażu, jak się chce z dobrej firmy, to trzeba zapłacić jak za pakiet full wypas HD ;), wtedy się dostanie nierdzewną blachę dobrej jakości. uffffff

Pozdrawiam
użytkownik
14.01.2017 (rok temu)
klient wykupił niepełny pakiet nierdzewki, więc dostał rdzewkę, proste i logiczne.

To jak z abonamentem polsatu, albo masz pełny pakiet, albo familijny i rób sobie u szwagra w garażu nierdzewkę, albo niech Ci szwagier zrobi nierdzewkę po kielichu samogonu :P
użytkownik
18.06.2016 (2 lata temu)
18.06.2016 (2 lata temu)
Nie wystarczy być fachowcem żeby dostać dobrą pracę trzeba jeszcze pasować charakterem do danej firmy to nie tak jak w stalgascie bierze sie kazdego z ulicy lub np. odpowiada sie gackowi na rozmowie na pytanie czy wiesz co to jest szlifietka katowa - tak - no to jestes przyjety, sporo firm radomskich szuka pracowników dając ogłoszenia a niektóre robią to po cichu tak jak stalgast robił to z egazem. Te firmy mają swoich doradców którzy znają pracowników bo pracowali np. w stalgascie i wiedzą z kim mogą gadać o ewentualnym przejściu. Firmy które oficjalnie szukają pracownikow bramar operatorów pras, techmatik spawaczy monterów mechanikow elektryków i w techmatiku się polepszylo kupiła ich firma z Ameryki i coraz lepiej pod każdym względem, pmp i itm szukają operatorów pras i operatorów maszyn fami operatorow pras itd. Sa jeszcze firmy ktore lada chwilą otwierają swoje nowe hale produkcyjne i będą potrzebowali np. Kratki spawaczy tig operatorow pras krawedziowych monterow tam będzie duża potrzeba i fajna firma pod każdym względem.

Jeszcze kilka słów o rzadkiej nigdy nie widziałem tak poj... baby czlowieka i jako przełożonego jak i prywatnie nawet jej najbliżsi z którymi najwięcej przebywa takie mają o niej zdanie ale ona tego nie kuma bo jest tak inteligentna osobiście mam ją w d ...... i jej nie szanuje tak jak ona robię swoje bez nadgorliwosci i aby do 10.
użytkownik
13.07.2012 (6 lat temu)
13.07.2012 (6 lat temu)
Ten Roman z Bukowa to jakiś świr i zboczeniec, szkoda idiocie, że się chłopakom powodzi i daje niesłuszne negatywy. Ja kupuję z całą familią i będziemy się ich trzymać jak tak dalej będą działać
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "fami radom"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

lubfarm Lublin

Lębork

Lublin

tarnowskie Góry

Głogów

Gogolin

Miechów

Proszowice

Dzierżoniów szymanski Jacek

Warszawa

Kłodzko

Hydraulik Zabrze

Kluczbork

Sopot

jastrzebie Zdrój

Tychy

Pruszków

Kraków

Wolbrom
szatniarz Warszawa

Bydgoszcz

Karpacz

Błonie

Gliwice

tatuum Opole Asystentka poszukuje pracy jako stomatologiczna miejsce wawer Warszawa

uber Kraków

uber taxyfi Kraków taxify Kraków dabrowa gornicza Walcownia wroclawskie Warszawa Bielany Tczew

Kielce

Sprzątaczka Kielce

Tarnów

Suwałki

Siechnice wlkp Grodzisk print polska mazowiecki Grodzisk
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin