test
Znaleziono 20 wpisów pasujących do wyszukiwanego hasła "pracownia renes"
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów załóż nowy temat
Powiadamiaj mnie o nowych wpisach
autor
7 lis (8 dni temu)
7 lis (8 dni temu)
@Wkurzony Fangor, oczywiście, dziękuję za odpowiedź i doprecyzowanie. W Internecie każdy ma prawo do ochrony własnej prywatności i może używać dowolnych nicków, które gwarantują mu anonimowość. Rozumiem, że obecnie już nie pracujesz w Pracowni renes, tak? Czy mogę zapytać, dlaczego zdecydowałeś się rozstać z tym pracodawcą?
użytkownik
2 lis (13 dni temu)
2 lis (13 dni temu)
Tak to jest odpowiedź na kit @Fangora. Nie wiadomo kto to jest, a sytuacja, którą opisuje kwalifikuje się do dochodzenia prokuratorskiego. Bo o ile taka sytuacja miała miejsce, a był on świadkiem ( z wpisu tak wynika ), a nikt inny nie ma takiej wiedzy i nikt nie uczestniczył w takiej sytuacji - potrzebne są dowody. Łatwo wymyślać niestworzone historie i spiski jeżeli się jest tylko @Fangorem i nie ma się własnego nazwiska. My pracujemy w rękawiczkach od zawsze i zwracamy uwagę nawet kierowcą jak źle trzymają płótno. Dlatego jest to wyjątkowe miejsce i osoby, które tego nie kapują, nie mają tu miejsca. Ciekawe ile pracował ten @Fangor. Ja po pół roku szlifowania i nauki mogłem dotknąć obrazu. I to nie byle jakiego. Ale pozostawię tą wiedzę tylko sobie.
autor
31 paź (15 dni temu)
31 paź (15 dni temu)
@Wkurzony Fangor, rozumiem, że zwracasz się do użytkownika @Fangor i Twój wpis jest odpowiedzią na jego, tak? Ja dopytuję, bo jestem moderatorem forum i nie znam wewnętrznej sytuacji w firmie oraz specyfiki pracy w Pracowni renes.
użytkownik
31 paź (16 dni temu)
31 paź (16 dni temu)
o ile wiem to firma poprawiała prawie całą wystawę monograficzną Fangora. A Pan M czyli szef jeździł osobiście do pracowni Fangora, gdzie wspólnie z Mistrzem projektował oprawy do jego najbardziej osobistych obrazów. W tym portretu żony z czasów okupacji. Pracuje długo i jestem w szoku, ze moja satysfakcja może być niszczona przez takie wpisy, które ewidentnie maja na calu dyskredytację dorobku naszego zespołu. Konkurencja ? Daleko wam do naszego poziomu :)
autor
19 paź (27 dni temu)
19 paź (27 dni temu)
@Fangor, czy te uszkodzenia, które musiałeś niwelować, powstały z winy pracowników albo innych osób czy po prostu takie zadania były stawiane przed Pracownią renes? Być może były to jakieś części renowacji obrazów. Piszesz też o wypłatach - w domyśle takim, że w firmie często zdarzały się opóźnienia?
użytkownik
18 paź (28 dni temu)
18 paź (28 dni temu)
Sklejanie przerwanego na pół obrazu, domalowywanie trawki ze skapnietej farby na prace warta 50tys zlotych czy prasowanie żelazkiem pracy za pol miliona to przekomiczne wspomnienia z mojej przeszłości w tej firmie. Całe życie na krawędzi... Wypłaty? Bez obaw, jest na to rada. Wystarczy założyć sobie karte debetowa i po problemie! Pan M i tak płaci w ratach, więc będziecie mogli sobie co kilka dni uzupełniać braki na karcie :)
użytkownik
29 wrz (miesiąc temu)
29 wrz (miesiąc temu)
@Pracowniczek, ciekawie napisana opinia, dziękuję za zamieszczenie jej! Pracujesz obecnie w Pracowni renes czy po prostu byłeś związany z tą firmą w przeszłości?
@Wielozadaniowiec, rozumiem, że mówisz o współpracy z firmą, której dotyczy ten wątek. Na jakiej podstawie się ona odbywa?
użytkownik
29 wrz (miesiąc temu)
29 wrz (miesiąc temu)
Pracowałem przez jakiś czas w Hotelu Europejskim przy odtwarzaniu przedwojennej sali Pompejańskiej. To było niesamowite z ceglanego pudła, do konserwatorskiego odtworzenia.
Zakres prac ogromny pod konserwatorem. Wszędzie chaos, a nasza ekipa zawsze na czas z wyprzedzeniem. Zdążyliśmy przed pierwszym klientem - Rolling Stones.
Satysfakcja i wiele, wiele nauki. Szkoda, że osobiste uwarunkowania nie pozwalają mi dalej się rozwijać w tej trudnej dziedzinie. Ale satysfakcja zostaje.
użytkownik
25 wrz (miesiąc temu)
25 wrz (miesiąc temu)
Oj, oj. Takie poetyckie Hejty - to trzeba mieć zapał. Jak każdy, kto pracuje, w zespole odpowiada za niego. Przy tak trudnym rzemiośle , każdy detal musi być dopilnowany. Niestety, co tu ukrywać, jeżeli wzajemnie się nie potrafią co poniektórzy kontrolować i dzielić doświadczeniem to nie ma miejsca w zespołowym wykonywaniu trudnych prac pozłotniczych. A Pan M. projektuje każdą oprawę, technologie i Design. Jest drobiazgowo skrupulatny, co można ocenić jako upierdliwy. Ale takie jego prawo jako autora, każdego projektu. Jak uda się zrobić coś perfect, to cieszy się jak dziecko. To typ artysty - nie szefa i biznesmena, dlatego to zespół odpowiada za atmosferę. I dlatego wszystko co zdobyłam tu, tak sobie cenię. Ale jest milion łatwiejszych prac- każdy decyduje co lubi i jakie bariery chce pokonywać.
użytkownik
19 kwi (6 miesięcy temu)
19 kwi (6 miesięcy temu)
W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w pracownia renes Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
użytkownik
13 lut (9 miesięcy temu)
13 lut (9 miesięcy temu)
wielki potencjał i świetni pracownicy , niestety pod względem organizacji , podejścia do pracownika oraz płatności wielkie dno....
użytkownik
12.01.2017 (rok temu)
12.01.2017 (rok temu)
To prawda co piszesz, że wiele wspaniałych dzieł jest oprawiona przez firmę pana M. (renes) Wiele z tych opraw jest wykończonych na wysokim poziomie, ale czyż nie zachwycające są np. Piramidy? a jednak przy ich budowie działa się krzywda ludzka.
Mam doświadczenie z firmą pana M. pracowałem tam dosyć długo aby potwierdzić zarzuty, jak i to że prace często są wykonane na dobrym poziomie, niestety okupione jest to zdrowiem pracowników którzy są traktowani jak niewolnicy, tak, tak . Za mojej kadencji wizytowała to miejsce PIP aż dwukrotnie dziwne jest tylko to że po jakimś czasie agenci PIP wyciszali sprawę, jak to się stało domyślcie się...
Ludzie tam ciężko pracują, dają z siebie wszytko a w zamian są upadlani i oszukiwani podczas gdy muszą prawie wyrywać strzępy swej należności z kieszeni pana M. Klient nie dowie się nigdy jakim cierpieniem i upodleniem okupione jest to aby jego świeżo zakupiony obraz cieszył oko.
Nie dowie się również jak traktuje się jego pracę, byłem świadkiem docinania pracy do źle wymierzonej ramy, nie było czasu aby poprawić ramę bo klient miał być za kilka godzin... wymiary na ramę oczywiście podawał pan M. Nie obce mi są takie przypadki jak wysyłanie pracowników na kontrakt zagraniczny bez umowy i ubezpieczenia, wypadek w pracy który został wyciszony, oszukiwanie klientów co do sposobu wykonywania opraw, obrazy zniszczone złym przechowywaniem i nieudolnie naprawiane na kolanie pana M...
Jednym słowem dziwię się że ta firma jeszcze istnieje, ale jak to mówią złego diabli nie biorą.
Mogę tylko ostrzegać młodych ambitnych którzy szukają chleba w warszawie, z doświadczenia wiem że mieszkających dłużej już nie trzeba ostrzegać, wszyscy wiedzą jak "super" jest w renesie
użytkownik
20.12.2016 (rok temu)
20.12.2016 (rok temu)
Zgadzam się w 100% z tym co powiedzial przedmowca, pracodawca fatalny, pracowałem kiedyś unich (naszczescie krotko) ale pod innym adresem w tedy byli. ChaOs... tak powinna nazywac sie ta pracownia.
Normalnym nie polecam, szkoda zdrowia.
użytkownik
18.10.2016 (2 lata temu)
18.10.2016 (2 lata temu)
pracowałem w tej firmie.szef jest golasem niewypłacalnym!!!!!zamiast płatków złota kładzie szlagmetal oszukuje klientów.zero pojęcia o technologii.uważajcie na tę firmę.JEDNA WIELKA PORAŻKA
użytkownik
06.07.2016 (2 lata temu)
06.07.2016 (2 lata temu)
40% opraw w Muzeum Narodowym w Warszawie, Poznaniu i kilku innych jest z tej pracowni. O obrazach na aukcjach nie wspomnę. To strasznie dziwne opinie, bo w ramach widać doskonałe wzornictwo, wiedzę historyczną i pasję. Może dla niektórych to za wysoka poprzeczka do czego trudno się przyznać :)
użytkownik
24.04.2016 (2 lata temu)
24.04.2016 (2 lata temu)
na szczescie, myślę, że gdyby tak ciągle było to firma długo by nie pociagnęła. Wydaje mi się, że u nich osoby bez doświadczenia mogą próbować, ale na dalszą metę nie warto.
użytkownik
12.10.2015 (3 lata temu)
12.10.2015 (3 lata temu)
hej wszystkim, szkoda ze same negatywne komentarze, bo wchodzac na strone pracodawcy liczylem sie ze bede czytal opinie same pozytywne, firma z dlugoletnim doswiadczeniem chyba dobrze prosferujaca, mająca klientów, ale widze ze nie szanujaca swoich pracownikow, piszecie nawet że to ktoś bez gustu i umiejestnosci
użytkownik
28.05.2015 (3 lata temu)
28.05.2015 (3 lata temu)
Nie polecam! nie płacą,okłamują,wyzyskują.Do tego jakość wykonania ram i innych "artystycznych" zamówień jest gorzej niż zła.Szef to wariat i choleryk.Niedoszły artysta bez gustu i umiejętności.
użytkownik
20.02.2015 (3 lata temu)
20.02.2015 (3 lata temu)
z calego serca nie polecam. Pracodawca nie wypłaca wynagrodzeń i obwinia za to pracowników. Wychodzisz jeszcze bardziej zadłużony niż byłeś. kiepska jakość wykonania produktów
użytkownik
06.03.2014 (4 lata temu)
06.03.2014 (4 lata temu)
Jeżeli chodzi o Pracownie renes to szczerze nie polecam. Możliwości rozwoju są żadne. Wypłaty praktycznie zawsze nie są na czas, często godziny się nie zgadzają na czym tracą pracownicy. xxxxxxx
Jeżeli nie odnalazłeś interesujących Cię wpisów dla hasła "pracownia renes"
załóż nowy temat

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Lębork

Lublin

tarnowskie Góry

Głogów

Gogolin

Miechów

Proszowice

Dzierżoniów szymanski Jacek

Warszawa

Kłodzko

Hydraulik Zabrze

Kluczbork

Sopot

jastrzebie Zdrój

Tychy

Pruszków

Kraków

Wolbrom
szatniarz Warszawa

Bydgoszcz

Karpacz

Błonie

Gliwice

tatuum Opole Asystentka poszukuje pracy jako stomatologiczna miejsce wawer Warszawa

uber Kraków

uber taxyfi Kraków taxify Kraków dabrowa gornicza Walcownia wroclawskie Warszawa Bielany Tczew

Kielce

Sprzątaczka Kielce

Tarnów

Suwałki

Siechnice wlkp Grodzisk print polska mazowiecki Grodzisk czarna owca Lublin
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin