test

Opinie o Ake Robotics czyli niemieckie piekło po polsku

Korzystałeś z usług Ake Robotics czyli niemieckie piekło po polsku? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Bartłomiej
Data: 2013-09-03 21:17

Wizyt: 14448
Komentarzy: 29
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
03.09.2013 (5 lat temu)
03.09.2013 (5 lat temu)

Ake Robotics czyli niemieckie piekło po polsku

kto może wypowiedzieć się n a temat warunków pracy panujących w firmie AKE Robotisc ? jakie sa zarobki i jaka panuje atmosfera?
www.ake-robotics.pl
użytkownik
05.09.2013 (5 lat temu)
05.09.2013 (5 lat temu)
Do czasu aż nie upomnisz się o swoja kase beda mili, fajni, beda udawac Twoich przyjaciu. Ogólnie nie płacenie w Ake Robotics to norma.
użytkownik
05.09.2013 (5 lat temu)
05.09.2013 (5 lat temu)
Opinie o Ake Robotics jest jednoznaczna – Nie polecam! Podobno maja własnego inspektora z PIP. W Ake Robotics potwierdzono, że w regulaminie pracy i wynagradzania wprowadzono zapisy niezgodne z przepisami prawa pracy; między innymi w zakresie wynagradzania za pracę w godzinach nadliczbowych (operuje się pojęciem „wymiar godzin nadliczbowych” po przekroczeniu, którego przysługuje wynagrodzenie) w tym także w zakresie terminu wypłaty wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych. Inspektor pracy wydał stosowne do naruszeń przewidziane ustawą o PIP środki prawne.
użytkownik
06.09.2013 (5 lat temu)
06.09.2013 (5 lat temu)
W tej firmie to się chyba nigdy nic nie zmieni....
użytkownik
09.09.2013 (5 lat temu)
09.09.2013 (5 lat temu)
Witam,

z przyjemnością informuję, iż powyższe zarzuty są bezpodstawne ponieważ :
1. z powodów dla mnie nieoczywistych, mieliśmy już w tym roku 2 kontrole z PIP i dwie kontrole z ZUS, które żadnych rozbieżności nie wykazały - można wyniki tych kontroli sprawdzić w odpowiednich jednostkach
2. proszę wszystkich, aby nie mieszali ani naszej firmy, ani któregokolwiek z naszych pracowników z firmą Pana Rabitzko - jest to raczej uwłaczające!
3. z jakich powodów mieliśmy już dwie oferty moderowania niniejszej dyskusji ze strony GoWork ? Czy nie na bazie zwykłej polskiej mentalności nie działa ten portal ? Wydaje mi się, iż najważniejsze to odpowiednia dawka odchodów w konkretnym kierunku, wymiana zdań zapewniona i ranking rośnie ...

jak już wcześniej nadmieniłem, traktuję te uwagi osobiście, i ponownie podaję mój numer telefonu : 604132451. Do tej pory, żaden w potencjalnie poszkodowanych nie zadzwonił. W ZUS, można też sprawdzić, kto ma zaległości w płaceniu składek - polecam taką funkcjonalność ! Na prawdę każdy, i to anonimowo, może zasięgnąć takich informacji.

moje dane kontaktowe są już dla Wszystkich dostępne. Nie będę również wypowiadał się więcej na ramach tego czegoś, gdyż są lepsze sposoby spędzania wolnego czasu. Proszę również o nie porównywanie czy wypowiadanie się na tej stronie o Panu Rabitzko. Prawdę mówiąc, spotkałem tego osobnika tylko raz w życiu, i na tej podstawie nie będę niczego komentował.

Tak czy inaczej, w ten lub inny sposób, życzę wszystkim miłego wieczoru.

Bartłomiej Siuda

Zachecam goraco wszystkich do polubienia profilu Ake Robotics na Facebook:

https://www.facebook.com/pages/AKE-Robotics-sp-z-oo/251946788189873
użytkownik
10.09.2013 (5 lat temu)
10.09.2013 (5 lat temu)
Na go work nie ma co czytać opinii. Tam wszystkie nieprzychylne komentarze są usuwane - wiadomo ma się kasę to się rządzi. I to nie tylko dotyczy firmy AKE. Płacisz - wymagasz aby głupie komentarze usuwał admin. A co do PIPy skoro częściej niż zwykle zagląda do firmy to chyba coś podejrzanego. Ja bym radził uważać. Jakby koleś nie miał nic na sumieniu to by pokazał raport z kontroli.... Ale widocznie jest inaczej niż pisze.
użytkownik
29.09.2013 (5 lat temu)
29.09.2013 (5 lat temu)
najgorsza praca co tu dużo pisać. Nie wierzysz?? Zacznij pracować to szybko się przekonasz.
użytkownik
04.10.2013 (5 lat temu)
04.10.2013 (5 lat temu)
W Ake Robotics łamie sie prawa pracownicze, zumsza do pracu w godzinach nadliczbowych, za ktore nie wyplaca sie wynagrodzenia, falszuje ewidencje czasu pracy oraz inne dokumenty pracownicze, zastrasza sie swoich pracownikow.
@pracowalem z AKE -a co do pozytywnego wypowiadania sie przez pracownikow na temat Ake Robotics, wynika to raczej z zapisow w umowie o prace.
Nie polecam!

Ake Robotics
http://www.ake-robotics.pl/pl/pracakariera.html
użytkownik
09.10.2013 (5 lat temu)
w Ake Robotics nie da sie normalnie pracowac
użytkownik
09.02.2014 (5 lat temu)
09.02.2014 (5 lat temu)
kiedy wyplacicie pracownikom zalegle wynagrodzenia bylego juz PS AUTOMATION SP Z O O ?
użytkownik
24.06.2014 (4 lata temu)
24.06.2014 (4 lata temu)
@Saxophone I jak rozmowa? Co Ci zaproponowali? Do mnie Pani z Del Piero (z Katowic) wczoraj zadzwoniła z propozycją pracy w tej firmie. Mi również powiedziała, że odezwie się w przyszłym tygodniu. Po przeczytaniu komentarzy na tej stronie zupełnie straciłem chęć pracy w ake robotics. Jeśli do mnie zadzwoni napiszę jak sytuacja się przedstawia.
użytkownik
03.11.2014 (4 lata temu)
03.11.2014 (4 lata temu)
Jako, że mój komentarz został usunięty, postanowiłem go wrzucać tak długo, aż mi się znudzi. Szef ten firemki oszukuje na nadgodzinach!!! Każe wypisywać wnioski o wyciągnięcie nadgodzin tak żeby nie płacić dodatków do nadgodzin. Na dodatek nadgodziny nigdy nie zgadzały się nikomu, nie wiadomo jak obliczają i wypłacają, na pewno na niekorzyść pracownika. Jak dla mnie oszustwo, ale czego się spodziewać po takim człowieku.
użytkownik
03.11.2014 (4 lata temu)
03.11.2014 (4 lata temu)
Jako, że mój komentarz został usunięty, postanowiłem go wrzucać tak długo, aż mi się znudzi. Szef ten firemki oszukuje na nadgodzinach!!! Każe wypisywać wnioski o wyciągnięcie nadgodzin tak żeby nie płacić dodatków do nadgodzin. Na dodatek nadgodziny nigdy nie zgadzały się nikomu, nie wiadomo jak obliczają i wypłacają, na pewno na niekorzyść pracownika. Jak dla mnie oszustwo, ale czego się spodziewać po takim człowieku.
użytkownik
19.03.2015 (3 lata temu)
19.03.2015 (3 lata temu)
Jako że na goworku wszysko usuwane to jedziemy tutaj.
Podwyżke czy awans dostaną tylko przydupasy, którzy obrobią Ci dupe za plecami.
Świeży student dostanie ze 1700 na ręke. Premii nikt nigdy nie widział za dobrze zrobiony projekt. Wolontariat oczywiście, bo nadgodziny nikomu sie nie zgadzały, a jak spytasz to dostaniesz odpowiedz - Profesjonalna firma to oblicza, na pewno sie zgadza, ale i tak nie wiadomo jak liczone, ale zawsze na korzyść AKE, sory boss.
użytkownik
28 sty (20 dni temu)
28 sty (20 dni temu)
firma dająca szansę każdemu. Zarówno młodym jak i starym. Tu liczy się jaki jest człowiek, co wie, co umie. W dobrych ludzi się inwestuje, dlatego AKE to tak szanowana firma.
użytkownik
15.01.2016 (3 lata temu)
15.01.2016 (3 lata temu)
Chu.j mnie bierze jak widzę ciula Barta w porsche panamera i jego szpetną Moniczke w porsche cayenne a kasy za nadgodziny jak nie bylo tak niema. Bart Ty zlodzeju zaje.bany!!!
użytkownik
12.12.2016 (2 lata temu)
12.12.2016 (2 lata temu)
Przecież się tak dorobili, więc jak mogą z tego zrezygnować. Oszust zawsze będzie oszustem.
użytkownik
20.12.2016 (2 lata temu)
20.12.2016 (2 lata temu)
dżejk...już nie długo się skończy ;)
użytkownik
12.02.2017 (2 lata temu)
12.02.2017 (2 lata temu)
mam do wyboru trzy opcje zatrudnienia po moim kierunku, rw swiss, propoint i ake. Co myslicie o tych opcjach i czy w ake opłaca się pracować najbardziej z tej trojki?
użytkownik
13.02.2017 (2 lata temu)
13.02.2017 (2 lata temu)
Szef AKE to oszust więc odpowiedź prosta, NIE dla AKE.
użytkownik
14.02.2017 (2 lata temu)
14.02.2017 (2 lata temu)
Czym tak Ci zaszedł za skórę ten szef AKE?
Możesz opisać jakoś bardziej konkretnie? Bo rzucasz bardzo mocne słowa a mają pokrycie?
użytkownik
16.02.2017 (2 lata temu)
16.02.2017 (2 lata temu)
Moje słowa mają pokrycie, o to się nie martw. Każdy kto sobie drukował godziny z ECP ma pokrycie i może użyć tych samych słów. Jest wiele również wątków związanych z różnymi osobami w tej firmie gdzie szef pokazywał swe oblicze. Gdybym je wymienił to zawęziłbym Ci grono w których jest zdarek, a do tego nie dopuścimy :)
użytkownik
18.02.2017 (2 lata temu)
18.02.2017 (2 lata temu)
Młody żadna z tych trzech firm...tym bardziej jako ,,początkujący'' szkoda abyś za kilka miesięcy szukał pracy bo któraś z tych firm może ,,plajtnąć'' na przykład :) A zdarek prawdopodobnie ma rację...sam słyszałem sporo od akaowców o ich ,,szefie i szefowej'' oraz o majstrach/brygadzistach. O kombinacjach z przepracowanymi godzinami, o wykorzystywaniu aut służbowych do celów prywatnych (czyli pewnie dochodziło do fałszowania tzw.kilometrówki) Sam byłem kilkukrotnie świadkiem wpisywania do książki auta co innego niż rzeczywistość.
użytkownik
21.02.2017 (rok temu)
21.02.2017 (rok temu)
Odnośnie aut. samochody Ake bardzo są szybkie. Skoda fabia srebrna z ładną naklejka oddalała się mi z widoku przy 170 km/h. Autostrada A1. Wjazd na wieszowie, kierunek Gliwice. Nie miałem szans utrzymać tempa w tych warunkach.
użytkownik
01.03.2017 (rok temu)
01.03.2017 (rok temu)
W ostatniej ofercie tej firmy jest tekst cytuje:" bezpłatna pomoc prawna". Buhahahhhaahah, czyli co można sie dowiedzieć czemu nie płacicie nadgodzin jak sie powinno, złodzieje?
użytkownik
16 sty (miesiąc temu)
16 sty (miesiąc temu)
Na niektórych stanowiskach idzie bardzo, a nawet bardzo, bardzo dobrze zarobić, ale nie jest to też łatwa praca i trzeba mieć specjalistyczną wiedzę, jeśli ktoś się na tym zna to na pewno nie będzie zawiedziony. Firma daje ponadto spore możliwości rozwoju. Warto spróbować tu swoich sił.
użytkownik
21 sty (27 dni temu)
21 sty (27 dni temu)
Polecam tego pracodawcę. Jeśli ktoś ceni sobie stabilizację tak jak ja to śmiało zachęcam do składania CV. Zaczynałem bez większego doświadczenia i osiągnięć, a dziś zarabiam dobre pieniądze. Z całą pewnością było warto.
użytkownik
18 sty (30 dni temu)
18 sty (30 dni temu)
Jakie niemieckie piekło, weź się człowieku uspokój. Firma ma dużo projektów i pracy nie brakuje, ale wszyscy mamy za to dobre pieniądze. Moim zdaniem nie ma na co narzekać
użytkownik
22 sty (26 dni temu)
22 sty (26 dni temu)
Nie powiem uśmiałem się z tego piekła. Musiał to napisać ktoś z wielką wyobraźnią. Życzę wszystkim poczucia humoru bo czytając takie komentarze to tylko śmiać się można, a śmiech to zdrowie! AKE piekłem nie jest, zainteresowanych zapraszam, chętnie poznam nowe osoby w zespole.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Oferty pracy z miejscowosci Piekło

Tytuł ogłoszenia Gdzie?
Ogłoszenia w odległości do 10 km od centrum miejscowości
Operator koparki
OPERATOR KOPARKI at SERWIS TELEKOM LESZEK BARTELA, Gościszewo ...
Gościszewo
05.04.2018
Brukarz
brukarz at kontakt przez PUP, Gościszewo ...
Gościszewo
22.03.2018
Konsultant / agent sprzedaå»y bezpoåšredniej
przyjmwoanie korespondencji; obsługa klienta; obsługa urzazdeń biurowych; sprzedaż produktów klientowi; obsługa programu do wyceny stolarki okiennej. Nie dotyczy. Michalina Czwerenko. ...
Benowo
14.03.2018
Specjalista ds bhp, p. Poż
Główne zadania na oferowanym stanowisku pracy: •prowadzenie wstępnych i okresowych szkoleń z zakresu bhp i p.poż, •nadzór nad bezpieczeństwem i higieną pracy w obszarze produkcji, •kontrola warunków pracy w oparciu o przepisy prawne i zasady bhp i p.poż, •odpowiedzialność za cał...
Ryjewo
10.12.2017
Magazynier/Operator Wózka Widłowego
Firma handlowa o międzynarodowym kapitale, lider w swojej branży poszukuje kandydatów/ kandydatek na stanowisko: Bądź odpowiedzialny za: kompletowanie, rozładunek i rozwożenie towaru obsługę skanera magazynowego obsługę wózka Zyskaj z Nami: średnie wynagrodzenie miesięczne n...
Nowa Wieś
09.12.2017

Najpopularniejsze tematy na forum

pbsz bytom

accenture

sindbad

thales

Opoczno Mila

Darboven

tmf

Instal Complex

levis

port lotniczy bydgoszcz

fideltronik

gsk

gsk poznan

atem

color graf

budostal

Ohp

eva hotel

eva

hotel eva

COTY

Motorol

philips kętrzyn

frank tour

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.pl | regulamin